Salata cu inele de calamar si vinegreta de rosii

de Oana in Salate, 28 Apr 2009 | 13003 vizualizari

 

Despre calamari, chinezii stiu ca sunt foarte buni pentru a “hrani” creierul si sangele, intaresc functia stomacului si a splinei. Eee, eu stiu ca salata acesta este super delicioasa si se mananca pe nerasuflate :)

 

INGREDIENTE

  • 300 g inele de calamari
  • 2 catei de usturoi
  • jumatate de legatura de patrunjel
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • 4 linguri cu vin alb, sare
  • piper
  • un amestec de salata mediteraneana (cu salata aisberg, salata china, rucola si radicchio)
       Pentru vinegreta:
  • 2 rosii
  • 4 fire de cimbru proaspat
  • 2 linguri zeama de lime (sau lamaie)
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura vin
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu inele de calamar si vinegreta de rosii:

Inelele de calamar se aseaza intr-un bol, iar peste ele se pune usturoiul pisat si patrunjelul tocat fin. Se adauga vinul si uleiul de masline, sare si piper, se acopera si se lasa la marinat, in frigider, 2 ore.

Salata se spala, se rupe bucati si se aseaza intr-un bol mare. 

Sa pregatim vinegreta: rosiile se spala si se taie pe jumatate, se scot samburii si cotoarele, apoi se taie cuburi mici. Firele de cimbru se spala, se zvanta, se rup frunzulitele si se taie marunt. Intr-un castron se pun rosiile, cimbrul tocat, uleiul de masline, otetul, vinul si zeama de lime. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se amesteca apoi sa se imbine aromele.

Calamarii se frig pe gratar sau in tigaia de teflon, cam 3 minute.

Se adauga vinegreta de rosii peste salata iar deasupra se aseaza calamarii fierbinti. Salata se serveste imediat. Merge de minune cu paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu inele de calamar si vinegreta de rosii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de rosii cu castraveti