Salata cu piept de rata si crutoane gigantice

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 27 Noi 2015 | 868 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru pieptul de rata:
  • 1/2 piept de rata, cu piele
  • sare/piper
  • 1 lingurita mix 5 condimente chinezesti
  • ulei de masline
  • cateva crengute de cimbru
  • 1 lingura menta proaspata tocata
  • 1/2 chili
  • sucul de la 1/4 lamaie
  • Pentru crutoane:
  • 1/2 ciabatta
  • 1/2 lingura seminte de fenicul
  • 1 catel de usturoi
  • 1 crenguta rozmarin
  • Pentru salata:
  • semintele de la 1/2 rodie
  • 150 grame salata
  • 1/2 lingura menta proaspata tocata
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet balsamic
  • sucul de la 1/4 lamaie
  • sare/piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu piept de rata si crutoane gigantice:

Se presara pieptul de rata cu sare, piper, 5 condimente chinezesti, ulei de masline si cimbru. Se cresteaza pielea din loc in loc si se aseaza, cu piele in jos, intr-o tigaie fierbinte cu putin ulei de masline. Se acopera cu o farfurie si se preseaza cu un mojar sau un obiect greu. Se gateste astfel 3 minute, la foc mediu spre mare.


Ciabatta se taie in felii de 2 cm si se aseaza intr-un singur strat, intr-o tava. Se presara sare, piper, ulei de masline, seminte de fenicul, catelul de usturoi zdrobit, rozmarinul si se amesteca cu grija. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius.


Se intoarce pieptul de rata si se gateste 10-15 minute, la foc mediu, intorcandu-l frecvent, fara a-l mai presa.


Pentru salata, se aseaza semintele de rodie pe un paltou, impreuna cu salata, menta, si morcovul taiat cu ajutorul unui peeler, pentru a obtine fasii lungi si subtiri.


Pentru dressing, se amesteca 2 linguri de ulei cu 1 lingura de otet balsamic, sucul de la 1/4 lamaie, sare si piper.


Se scoate pieptul de rata, pe o farfurie.


Se amesteca menta cu chiliul tocat, sucul de lamaie, ulei, sare si piper pe un tocator. Se aseaza pieptul de rata deasupra, impreuna cu sucul rezultat. Se tavaleste prin amestecul obtinut anterior si se feliaza.


Se aseaza crutoanele de jur imprejurul pieptului de rata.


Se serveste imediat, impreuna cu salata si dressing.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu piept de rata si crutoane gigantice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Zamfira 1

27.11.2015, 16:34

Camelya 1

27.11.2015, 16:50

Buuna salata!

Satisfyyourcravings 1

28.11.2015, 23:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ton in crusta de ceai verde cu orez cu lapte de cocos si broccoli in sos Hoisin