Salata cu ton RIO Mare, legume si masline

de Bucataras in Salate, 19 Sep 2016 | 1057 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 360g Ton în ulei de măsline RIO Mare
  • 2 cartofi 
  • 200g masline negre 
  • 30 g capere
  • 200 g roșii mixte 
  • 1 ceapa rosie 
  • 40 g de telina 
  • o crenguta de oregano proaspat 
  • cateva frunze de menta 
  • 20 g de busuioc 
  • sare de mare 
  • piper negru 
  • ulei de măsline extra virgin 
  • Oțet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu ton RIO Mare, legume si masline:

Se spală caperele, se toaca și se așeaza într-un bol cu cateva linguri de ulei.


Se spală și se taie telina cubulete (brunoise).


Se feliaza ceapa și se macereaza în apă, sare și oțet timp de 15 minute.


Se fierb cartofii in apa cu sare. Odată fierti, se răcesc și se curata, apoi se taie în cuburi. Se amesteca busuiocul cu ulei de măsline extravirgin și o linguriță de sare, pentru a obține o emulsie cremoasa, care va fi folosita sa imbrace cartofii.


Se taie marunt menta și oregano, se feliaza rosiile, se scot samburii de la masline și apoi se adauga peste capere.


Se scurge tonul RIO Mare de ulei.



Aranjare pe farfurie


Utilizați un tăietor de patiserie rotund pentru a aranja salata în straturi; întâi cartofii, apoi ceapa scursa, rosiile, tonul RIO Mare și în cele din urmă telina brunoise.



Se decoreaza cu câteva picături din emulsie și o frunză mare busuioc.


Pentru mai multe informatii despre produsele RIO Mare si retete, accesati site-ul www.riomare.ro.


Tonul RIO Mare in ulei de masline cu aroma unica, inconfundabila a fost întotdeauna prima alegere în Italia. Calitatea superioară este garantată de controale stricte şi procese de curăţare extrem de amănunţite. Tonul este conservat adăugând doar ulei de măsline de calitate şi un vârf de cuţit de sare de mare. Ideal în toate reţetele, de la aperitive, salate proaspete şi apetisante, pana la feluri principale.


Tonul RIO Mare in suc natural - Ideal pentru cei care numără caloriile şi sunt atenţi la siluetă. Asigura un echilibru perfect între minerale, proteine şi vitamine, cu mai puţin de 1% grăsime. Este preparat doar cu apă, un vârf de cuţit de sare şi ierburi. Ideal pentru preparate proaspete şi uşoare, salate clasice sau mai creative îmbogăţite cu fructe proaspete şi uscate.


Pentru o gustare rapida la birou, alegeti Salatele cu ton RIO Mare!


Contin doar ton de cea mai buna calitate si ingrediente traditionale ale bucatariei Mediteraneene. Sunt delicioase servite alaturi de legume proaspete. Iata cateva sugestii:



- Salata de ton cu amestec mexican este recomandata celor care adora aromele intense! Fragezimea tonului este evidentiata de combinatia de legume tipic mexicane. Vei obtine un preparat delicios daca adaugi fasole verde, cateva rosii bine coapte si ceapa taiata in felii subtiri.



- Salata de ton cu porumb este perfecta pentru cei care prefera gustul delicat! Aroma intensa a tonului se combina perfect cu dulceata porumbului, prospetimea morcovilor si a boabelor de mazare. Devine savuroasa daca este servita alaturi de fenicul si anghinare taiate in felii subtiri.



- Salata de ton cu cous-cous – pentru cei care prefera aromele exotice, surprinzatoare! Pe langa ton si cous-cous, contine un mix echilibrat de legume delicioase: naut, morcovi, mazare, ardei rosu, ceapa si tomate. Este ideala consumata alaturi de vinete la gratar cu ulei de masline.


Save

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu ton RIO Mare, legume si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

-Licurici- 1

21.09.2016, 08:38

Ce bine arata! Imi plce tonul!

ancutsa 1

21.09.2016, 11:38

Frumoasa si gustoasa!

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 13:17

buna salata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata verde cu pui