Salata “Cuibul cocoşului de munte”

de camelia75 in Salate, 9 Mai 2013 | 13242 vizualizari

 

Salata “Cuibul cocosului de munte” se afla in topul salatelor preferate in Rusia.Este o salata “eleganta”,colorata si foarte gustoasa.
Gustul va va cuceri si cu siguranta o veti face si a doua oara.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr piept de pui
  • 5 oua
  • 100 gr sunca
  • 500 gr cartofi
  • 100 gr ceapa rosie
  • 1/2 legatura marar
  • 250 gr castraveti verzi
  • cateva frunze de salata verde
  • sare,piper dupa gust
  • maioneza
  • ulei vegetal
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata “Cuibul cocoşului de munte”:

1.Spalati bine cu apa rece carnea si legumele.
2.Fierbeti in apa cu sare carnea de pui.(~ 20 minute dupa ce a dat in primul clocot) O lasati la scurs
pana se raceste apoi o taiati fasii.
3.Ouale le puneti la fiert pentru 7 minute,apoi le curatati de coaja.Separati albusul de galbenus,apoi taiati fasii albusul.
Galbenusul va fi folosit pentru realizarea oualelor ce vor decora salata.
4.Taiati castravetii fasii.
5.Taiati ceapa rondele subtiri,apoi turnati apa fierbinte peste ea si lasati-o timp de 10 minute.Treceti ceapa prin jet de apa rece,apoi o scurgeti de apa.
6.Taiati sunca fasii.
7.Tocati mararul marunt.
8.Ouale pentru decor le faceti din galbenusuri,maioneza si marar.Condimentati cu sare si piper.
9.Prajiti cartofii intr-o tigaie cu ulei incins la foc mare pana devin rumeni si crocanti.Scoateti cartofii sa se raceasca pe servete de hartie pentru a se absoarbe excesul de ulei.

Intr-un bol puneti pieptul de pui,sunca,castravetii,ceapa si albusul de ou,apoi condimentati cu sare si piper.Adaugati maioneza si amestecati usor pentru omogenizare.

Asezati frunze de salata pe platou,apoi puneti salata din bol.Decorati cu cartofii prajiti si oua.

Eu am facut o greseala pentru ca am taiat cartofii cam mari.Incercati sa taiati cartofii foarte subtiri, pentru un aspect si mai reusit.Ouale facute din maioneza se pot inlocui cu oua fierte de prepelita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata “Cuibul cocoşului de munte”" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata de sfecla rosie cu nuci si porumb