Salata de avocado cu paine de secara si somon

de Cristi Roman in Salate, 20 Mar 2012 | 4281 vizualizari

 

Salata pe care v-o propun astazi poate fi considerata un fel de mancare, fara probleme. Pentru masa de seara e chiar excelenta, de ce nu si pentru cea de pranz, daca nu crapati de foame. Inspiratia vine de la Emeril Lagasse, celebrity chef american, pe care l-am descoperit de curand pe Food Network, cu a sa excelenta emisiune “Fresh Food Fast“. La el am vazut varianta de avocado cu paine de secara (dar altfel de paine fata de cea pe care o folosesc eu acum) si morcov, plus verdeturi si condimente, eu am venit cu o varianta ceva mai plina, in care am pus si mozzarella si somon – din motive clare: am vrut ca preparatul sa fie o mancare in sine, nu o gustare. Dar voi face si varianta mai simpla si mai la obiect a lui Emeril.

 

INGREDIENTE

  • 3 avocado coapte;
  • 3 felii de paine de secara fara drojdie;
  • 2 oua fierte bine;
  • o conserva somon (225 grame);
  • o mingiuta de mozzarella (100 grame);
  • un morcov mare;
  • ulei de masline, sare grunjoasa, piper.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de avocado cu paine de secara si somon:

Am fiert ouale “tare”, am curatat morcovul de coaja (daca nu este organic) si l-am dat prin razatoare (fereastra mare), am scos miezul din avocado si l-am taiat cubulete, am facut bucatele mingiuta de mozzarella, am maruntit bucata de somon din conserva, am taiat in cubulete cele trei felii de paine umeda de secara.

Dupa aceea tot ce-am facut a fost sa amestec ingredientele, cu ceva grija insa, sa nu se faramiteze prea mult. Am asezonat totul cu ulei de masline infuzat cu usturoi, sare si piper. Am gustat, am gustat, am gustat – pana am obtinut ce-am vrut.

La final de tot am adaugat si feliile de ou fiert – ma gandesc ca ouale pot fi puse mai mult si in amestec, dar trebuie facut totul cu grija.

Gustul final a fost unul foarte proaspat, viu, cu multiple texturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de avocado cu paine de secara si somon" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata cu paste si ton