Salata de fructe (I)

de RODIMUR in Salate, 4 Mar 2018 | 3048 vizualizari

 

Ce desert poate fi mai ușor de făcut, mai bun și mai sănătos, în post decât o salată de fructe? Sunt sute de rețete de salată de fructe pe internet, pentru că, în general, fiecare combină fructele care-i plac, la care nu are alergie și care-i sunt la îndemână.
Ceea ce am făcut și eu acum. Am preparat ca desert de duminică o salată din fructele pe care le aveam în casă și pentru că în general mănânc puține fructe, pot să mă felicit că astfel am găsit soluția ca să diversific alimentația și din acest punct de vedere.
Este o salată de fructe pentru zilele de post, așa că nu am folosit frișcă, iaurt, sau alte ingrediente nerecomandate în această perioadă. Cu toate acestea, a ieșit foarte bună și sănătoasă.

 

INGREDIENTE

  • 1 grapefruit
  • 1 portocală
  • 1 mandarină
  • 2 banane
  • 1 măr
  • 1 pară
  • 50 grame de stafide
  • vișine din compot
  • 25 ml sirop de vișine
  • 30 ml lichior de portocale
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de fructe (I):

Mărul și para se spală bine, se curăță de coji și de cotoare, după care se taie cubulețe și se pun în bolul în care se va face salata.

Se curăță de coji mandarina și portocala, se desfac feliile și se pun în bol.

Grapefruitul se curăță de coajă și de pielițele în care sunt învelite feliile, după care se înjumătățesc și se pun în bol.

Se desfac bananele de coji și se taie feliuțe de 5-6 mm grosime, după care se pun în bol.

Se mai adaugă în bol: stafidele, vișinele din compot, siropul de vișine și lichiorul de portocale.

Se amestecă ușor pentru a nu strivi fructele, se pune salata de fructe în cupe și se poate servi deja. Cine dorește, poate ține salata de fructe puțin la frigider, înainte de servire.

Se poate decora cu ornamente, după gust.

TIPS-URI

1

Spălați bine fructele înainte de utilizare.

2

Eliminați semințele și sâmburii.

3

Este bine să curățați feiile de grapefruit de pielițe, pentru că sunt amare.

4

Ultimile fructe curățate, feliate și puse în bol vor fi acelea care se pot strivi ușor.

5

Nu mărunțiți prea tare fructele, dacă vreți ca salata să aibă un aspect frumos!

6

Siropul de fructe și lichiorul înlocuiesc zahărul, sau vanilia care se folosesc uneori.

7

Dacă nu există riscul îmbolnăvirii, salata poate sta 15 minute în frigider, timp în care fructele se pot îmbiba cu lichidele dulci adăugate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de fructe (I)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

RODIMUR 1

13.03.2018, 07:49

Mulțumesc frumos, Navidad pentru apreciere, dar mai ales pentru rețeta dressing-ului necesar salatei de fructe! O voi folosi cu siguranță, la următorul preparat...

navidad_2017 1

13.03.2018, 09:13

Nu stiu daca dressing-ul e chiar necesar; si noi am facut salata de fructe fara, pana acum vreo 10 ani... si am avut initial reticente la ideea ulei + fructe crude! Dar diferenta de gust/arome, e intr-adevar evidenta. Se poate folosi si ulei de floarea soarelui, sau rapita, important este sa nu aiba o aroma proprie pronuntata. Cantitatea data de mine este ptr 2 - 3 portii si f importanta este emulsionarea riguroasa a uleiului.

RODIMUR 1

13.03.2018, 09:33

Am înțeles, Navidad! Eu cred că este foarte bun dressing-ul, după câte-mi dau seama...Eu adăugam întotdeauna sirop, alcool... dar nu și ulei și nu sub formă de dressing/emulsie. Rămâne să mai meditez la asta... Oricum, ca de obicei, mi-ați dat o sugestie minunată și vă mulțumesc! Învățăm toată viața...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata bavareza