Salata de iarna

de Teo in Conserve, 31 Oct 2010 | 11579 vizualizari

 

...este o salata foarte gustoasa, excelenta langa o friptura

 

INGREDIENTE

  • 2 kg gogonele
  • 2 conopide (3kg)
  • 2 kg ardei (1 kg verde, 1 kg rosu)
  • 1 kg morcovi
  • 1 telina mare cu frunze
  • 3 cepe
  • 1 l otet
  • 0.5 l ulei
  • 0.5 kg zahar
  • 5 linguri sare
  • piper, foi de dafin, boabe de mustar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de iarna:

Se taie gogonelele feliute subtiri, se presara sarea si se lasa 2 ore. Intre timp tocam celelalte legume, doar conopida se rupe in buchetele mai mici.


Se amesteca apoi cu gogonelele, se taie si frunzele de telina si se lasa asa pana cand preparam saramura. Se pune la fiert otetul, dupa ce s-a incalzit adaugam zaharul, uleiul, piperul, foaia de dafin si boabele de mustar. Se lasa la racit.


Pana se raceste saramura asezam legumele in borcane si incercam sa presam cat mai mult. Turnam saramura rece peste legume si apoi capsam borcanele.

 

TIPS-URI

1

Din aceasta cantitate ies 13 borcane de 750 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de iarna" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

ionix 1

01.11.2010, 20:10

suuper salata

diaconta 1

01.11.2010, 20:27

si eu am vrut sa pun si n-am mai reusit,foarte buna trebuie sa fie

liana_geicu 1

02.11.2010, 21:37

Nu am gustat-o inca, dar sunt convinsa ca este foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete cu fasole boabe la ceaun