Salata de icre de crap

de Bucataria Stefaniei in Aperitive / Garnituri, 17 Apr 2014 | 4331 vizualizari

 

Daca nu ati incercat inca reteta de casa, nu este timpul pierdut. Va garantez ca nu veti mai cumpara niciodata salata de icre din comert. Este foarte gustoasa si merita tot efortul mic pe care il depuneti. Ca tot vin sarbatorile Pascale nu strica sa avem ca aperitiv pe masa plina cu bunatati. Nu mai stau mult la povestit deoarece cu siguranta stiti despre ce bunatate este vorba.

 

INGREDIENTE

  • 350-400g icre proaspete de crap
  • 350-400ml ulei de floarea soarelui de buna calitate
  • 100ml apa minerala
  • 1/2 suc de lamaie
  • 3 fire ceapa verde
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de icre de crap:

   Daca icrele sunt cumparate, atentie la sare deoarece comerciantii pun multa sare. Indicat ar fi sa nu mai adaugati deloc. Daca sunt proaspete direct din peste, se adauga 1/2 lingurita sare si se tin la rece pentru 1-2 zile. Se mai adauga in timpul prepararii in caz de este nevoie.

   Intr-un bol se mixeaza icrele in aceasi directie la viteza mica timp de 2 minute. Dupa cele 2 minute de mixat, se adauga uleiul putin cate putin turnat in fir subtire cu pauza pana se incorporeaza bine. Nu foarte mult deoarece se poate taia ca la maioneza si nu uitati tot timpul trebuie mixat in aceasi directie, nu inainte sau inapoi, sau de jos in sus. 

   In acest timp se toarna si cate un shot de apa minerala. Nu trebuie pusa toata apa, ci cat sa le albeasca putin si pentru a iesi salata mai pufoasa. Eu am turnat 3 shoturi.

   Dupa ce s-a adaugat tot uleiul, se pune si sucul de lamaie tot la fel de usor ca uleiul si la sfarsit se adauga ceapa taiata rondele mici. In acest timp se poate adauga sare in functie de gust.

   Asta este tot. Noi am servit cu paine proaspata, felii de ridiche si rosie dulce si coapta, mmmm!

   Sa aveti pofta!

 

   Nu uitati sa ma vizitati pe: http://bucatariastefaniei.blogspot.ro/

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de icre de crap" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

MIUTA 1

19.04.2014, 00:01

Am pus reteta la favorite,sigur o sa o fac

Bucataria Stefaniei 1

19.04.2014, 10:56

este foarte buna, a fost prima pofta de graviduta si am mancat pana nu am mai putut.

Bya Ralu 1

30.10.2014, 16:33

Cat de bine arată

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de icre de crap