Salată de pui cu sfelcă roșie

de andreeapintea in Salate, 29 Ian 2014 | 2284 vizualizari

 

Îmi place sfecla roșie. În orice combinație, fie fiartă, coaptă sau murată. Această salată rapidă este foarte sățioasă și are o aromă deosebită.

 

INGREDIENTE

  • 150-200 grame piept de pui
  • 4-5 bucăți sfeclă roșie
  • cașcaval
  • nuci
  • oțet balsamic
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de pui cu sfelcă roșie:

În primul rând ne ocupăm de sfecla roșie. Se poate folosi atât sfeclă fiartă, cât și coaptă. Aș recomanda coacerea sfeclei întrucât va avea o aromă mai puternică. Așadar purcedem la copt. Pregătim o tavă, preîncălzim cuptorul la 220 grade și învelim fiecare sfeclă în folie de aluminiu. Punem sfecla în tavă și o dăm la cuptor pentru 35-40 minute. Pentru a ne convinge că e coaptă înfigem o furculiță în sfeclă. Dacă furculița intră ușor atunci sfecla e gata.

Până când se răcește sfecla ne ocupăm de pieptul de pui. Îl putem face atât la grătar cât și fiert. De această dată eu am optat pentru piept de pui fiert în supă, însă la fel de gustos este și cel la grătar.

Sfecla roșie o curățăm de coajă și o tăiem cubulețe, pieptul de pui îl tăiem în fâșii sau îl rupem pentru un aspect mai rustic, cașcavalul îl tăiem în cubulețe – avem nevoie de vreo 50-70 grame. Punem toate ingredientele salatei într-un bol și stropim ușor cu oțet balsamic. Amestecăm bine de tot și presărăm deasupra câteva nuci sfărmate.

Punem salata în boluri și o savurăm cu multă poftă.

 

 

TIPS-URI

1

Observație – recomand înlocuirea cașcavalului cu o brânză de tip feta, iar în loc de nuci se pot alege și alte tipuri de semințe

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de pui cu sfelcă roșie" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

30.01.2014, 08:42

simona72

simona72 1

30.01.2014, 13:22

Super!!

Alexandra Burz

Alexandra Burz 1

04.02.2014, 00:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!