Salată de pui cu sfelcă roșie

de andreeapintea in Salate, 29 Ian 2014 | 4145 vizualizari

 

Îmi place sfecla roșie. În orice combinație, fie fiartă, coaptă sau murată. Această salată rapidă este foarte sățioasă și are o aromă deosebită.

 

INGREDIENTE

  • 150-200 grame piept de pui
  • 4-5 bucăți sfeclă roșie
  • cașcaval
  • nuci
  • oțet balsamic
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de pui cu sfelcă roșie:

În primul rând ne ocupăm de sfecla roșie. Se poate folosi atât sfeclă fiartă, cât și coaptă. Aș recomanda coacerea sfeclei întrucât va avea o aromă mai puternică. Așadar purcedem la copt. Pregătim o tavă, preîncălzim cuptorul la 220 grade și învelim fiecare sfeclă în folie de aluminiu. Punem sfecla în tavă și o dăm la cuptor pentru 35-40 minute. Pentru a ne convinge că e coaptă înfigem o furculiță în sfeclă. Dacă furculița intră ușor atunci sfecla e gata.

Până când se răcește sfecla ne ocupăm de pieptul de pui. Îl putem face atât la grătar cât și fiert. De această dată eu am optat pentru piept de pui fiert în supă, însă la fel de gustos este și cel la grătar.

Sfecla roșie o curățăm de coajă și o tăiem cubulețe, pieptul de pui îl tăiem în fâșii sau îl rupem pentru un aspect mai rustic, cașcavalul îl tăiem în cubulețe – avem nevoie de vreo 50-70 grame. Punem toate ingredientele salatei într-un bol și stropim ușor cu oțet balsamic. Amestecăm bine de tot și presărăm deasupra câteva nuci sfărmate.

Punem salata în boluri și o savurăm cu multă poftă.

 

TIPS-URI

1

Observație – recomand înlocuirea cașcavalului cu o brânză de tip feta, iar în loc de nuci se pot alege și alte tipuri de semințe

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de pui cu sfelcă roșie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Lemon cake ,in stilul meu

pe 30.09 la 22:51

Tort cu cafea, caramel si straciatella

pe 27.09 la 17:12

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata cu pui - "Musafirii fericiti"