Salata de vara cu ruccola

de Sylvia in Salate, 3 Feb 2010 | 5959 vizualizari

 

Este o salata usoara si gustoasa ce poate constitui un praz sau o cina usoara, foarte aromata si viu colorata.

 

INGREDIENTE

  • 200 de grame piept de pui rotisat,
  • 100 gr telemea de oaie,
  • 3-4castraveti cornison mici,
  • o rosie mare,
  • 2 linguri boabe de porumb,
  • un manunchi de ruccola,
  • 2 linguri ulei masline,
  • o lingurita otet balsamic,
  • sare,
  • piper,
  • un varf de cutit de ierburi aromate pentru salate
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vara cu ruccola:

  Preparare : se taie in cubulete mici pieptul de pui si branza telemea, castravetii se taie rondele iar rosiile feliute subtiri. Intr-un bol mare se amesteca  cu o spatula de lemn pentru a nu se sfarama, toate ingredientele mentionate mai sus, adaugandu-se porumbul. Separat se prepara dessingul amestecandu-se intr-un bol uleiul de masline cu otetul balsamic, sarea si ierburile aromate. Se toarna sosul format peste salata si se mai amesteca incet de cateva ori.

  Se aseaza cu grija salata in platoul in care se serveste si se garniseste cu cateva frunze de ruccola. Pentru a se intensifica senzatia racoroasa a salatei recomand ca verdeturile din salata sa fi fost tinute in frigider inainte de a fi folosite sau sa fie introdusa salata gata preparata la frigider pentru 10 minute inainte sa fie servita. Eu am folosit pe post de decor si un cerculet de branza de capra preparat cu ierburi aromate. Poate fi acompaniata de un bastonas crocant cu rozmarin sau feliute mici de paine neagra prajite usor, altaturi de un pahar cu apa minerala rece . Va doresc pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vara cu ruccola" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

Teo 1

03.02.2010, 22:29

Ah,in fiecare seara as manca o salata ca asta!

Sylvia 1

04.02.2010, 10:11

Ar trebui sa mananc si eu mai des din astea si sa las oalele de ciorba de fasole, promit sa fac mai des

Bunica 1

06.02.2010, 09:52

Super salata ! Ca sa o faci mai repede o poti face fara piept de pui. Este delicioasa si fara

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura Sfintiilor Constantin si Elena

ieri la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

 Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

Papanasi cu branza si cocos

pe 19.05 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de varza cu fasole rosie