Salata de vinete a la Tuzla

de mihaelar63 in Salate, 4 Oct 2010 | 4286 vizualizari

 

aceasta savuroasa salata de vinete am invatat sa o prepar de la niste gospodine din Tuzla acum ......28 de ani !!!

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 2 ardei rosii
  • 2 rosii
  • 2 ardei iuti
  • 1 ardei galben
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei usturoi- doar daca va place
  • 1 pahar ulei
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete a la Tuzla:

vinetele , rosiile si ardeii se spala , se sterg si se coc pe gratar [ eu le-am copt in tigaia ptr grill ]

curatati bine vinetele copte , rosiile si ardeii[ la acestia scoateti si semintele ] si le tocati pe o planseta de lemn cu un tocator de lemn .

ceapa curatata si tocata marunt se amesteca cu legumele tocate +sare dupa gust.

adaugati ulei putin cate putin , amestecand usor pentru ca salata sa va iasa pufoasa .

decorati dupa preferinta cu ingredientele folosite la reteta [ aceasta este o regula ]

TIPS-URI

1

folositi planseta si tocator de lemn ptr vinete vor fi gustoase - eu am folosit  uneori robotul de bucatarie dar gustul e diferit , mai putin bun .

2

nu scurgeti vinetele , zeama ce o lasa da savoare . La fel procedati si cu vinetele ce le congelati pentru iarna  [ am servit salata de vinete la un restaurant ,in martie, fiind gustoasa am intrebat ,, secretul'', bucatarul stia de la mama lui care a fost tot bucatareasa !}

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete a la Tuzla" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mihaelar63 1

05.10.2010, 10:00

Corina eu ma distram foarte mult cand le auzeam pe tuzlence sporovaind , de la vorba noastra domoala din Ardeal , mi se parea ca ciripesc , vorbesc pe pasareste

tanyapatap 1

13.03.2011, 23:13

iry-gabriela 1

12.08.2012, 10:13

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de conopida cu maioneza