Salata de vinete a la Tuzla

de mihaelar63 in Salate, 4 Oct 2010 | 2910 vizualizari

 

aceasta savuroasa salata de vinete am invatat sa o prepar de la niste gospodine din Tuzla acum ......28 de ani !!!

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 2 ardei rosii
  • 2 rosii
  • 2 ardei iuti
  • 1 ardei galben
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei usturoi- doar daca va place
  • 1 pahar ulei
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete a la Tuzla:

vinetele , rosiile si ardeii se spala , se sterg si se coc pe gratar [ eu le-am copt in tigaia ptr grill ]


curatati bine vinetele copte , rosiile si ardeii[ la acestia scoateti si semintele ] si le tocati pe o planseta de lemn cu un tocator de lemn .


ceapa curatata si tocata marunt se amesteca cu legumele tocate +sare dupa gust.


adaugati ulei putin cate putin , amestecand usor pentru ca salata sa va iasa pufoasa .


decorati dupa preferinta cu ingredientele folosite la reteta [ aceasta este o regula ]

 

TIPS-URI

1

folositi planseta si tocator de lemn ptr vinete vor fi gustoase - eu am folosit  uneori robotul de bucatarie dar gustul e diferit , mai putin bun .

2

nu scurgeti vinetele , zeama ce o lasa da savoare . La fel procedati si cu vinetele ce le congelati pentru iarna  [ am servit salata de vinete la un restaurant ,in martie, fiind gustoasa am intrebat ,, secretul'', bucatarul stia de la mama lui care a fost tot bucatareasa !}

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete a la Tuzla" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mihaelar63 1

05.10.2010, 10:00

Corina eu ma distram foarte mult cand le auzeam pe tuzlence sporovaind , de la vorba noastra domoala din Ardeal , mi se parea ca ciripesc , vorbesc pe pasareste

tanyapatap 1

13.03.2011, 23:13

iri_iri 1

12.08.2012, 10:13

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Albinita
  • 09

    MA

  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de cartofi, dres cu ouă și smântână

de RODIMUR 5

ieri la 23:13

Tort Fanta

ieri la 20:59

Muratura asortata

ieri la 19:48

Branzoaice umplute cu mere

ieri la 18:18

Fursecuri cu afine, curmale, nuci si migdale

de Ancutsa 5

ieri la 18:07

RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete cu pasta de susan- Mutabal betinjean –specifica tarilor arabe