Salata de vinete cu usturoi

de Patricia Iordache in Salate, 29 Mai 2013 | 5154 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta cautand "ceva" altfel din vinete. Mai aveam un pachet de vinete in congelator si m-am gandit ca ar fi bine sa fac altceva decat salata clasica, de vinete cu ceapa. Am gasit pe www.e-retete.ro aceasta reteta pe care eu am modificat-o putin si tare bun a fost ce am obtinut! ;)

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari (coapte);
  • 2 catei usturoi;
  • 6 linguri cu ulei masline;
  • 2 linguri cu suc de lamaie;
  • 50 gr. branza de oaie;
  • putin cimbru uscat;
  • sare;
  • piper;
  • 1 fir usturoi verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete cu usturoi:

Daca vinetele nu le avem din congelator gata coapte si curatate de coaja, le coacem pana devin moi la apasarea cu degetul, le curatam de coaja si miezul obtinut il lasam la scurs intr-o sita.

Intr-un vas mic amestecam usturoiul pisat cu sare, piper, ulei de masline, sucul de lamaie si amestecam totul foarte bine.

Adaugam sosul peste vinetele tocate marunt si amestecam cu o lingura de lemn  pana ce vinetele se deschid la culoare. 

Faramitam branza si o adaugam peste vinete, punem si cimbrul si amestecam din nou.

Presaram peste salata obtinuta putin usturoi verde tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

CookieMonster 1

29.05.2013, 21:31

nu am mancat cu usturoi pana acum

Patricia Iordache 1

30.05.2013, 09:03

Giorgia, eu nu fac niciodata salata de vinete (cu ceapa sau usturoi) cu maioneza. Mi se pare mai "usoara si sanatoasa" fara Madi, Rocsi... Cookie...ia sa incerci ca si la mine a fost prima data si tare mi-a placut.

babi5 1

12.06.2013, 19:06

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de boeuf