Salata greceasca calda

de alinutza1983 in Salate, 15 Ian 2011 | 5688 vizualizari

 

Dupa o reteta a D-lui Radu Popovici ( din cartea digitala Salate...carte pe care am castigat-o inainte de Craciun... )

 

INGREDIENTE

  • 2 lingurite de ulei de masline extra virgin
  • 2 rosii, taiate in patru, curatate de seminte si apoi tocate marunt
  • 1/2 ardei gras galben, sau verde, curatat si tocat
  • 1/2 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat
  • 1 ceapa rosie, tocata marunt
  • 8-12 masline negre mari, curatate de samburi si tocate marunt
  • 200 g branza Feta (sau telemea de oaie, sarata), taiata cubulete
  • frunze de oregano proaspete, tocate marunt (sau busuioc)
  • 1 lingurita de suc de lamaie
  • 1 lingura de seminte de pin
  • piper negru, proaspat macinat
  • paine proaspeta, cu coaja crocanta, pentru servit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata greceasca calda:

Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga ceapa si se caleste 2 minute, amestecand frecvent, la foc mediu-iute.
Se adauga ardeiul gras, ardeiul iute, tocatura de oregano, rosiile si maslinele si se continua 2 minute, amestecand continuu.
Se adauga cubuletele de branza si se gatesc 1-2 minute, amestecand continuu, pana ce se incing bine. Se asezoneaza cu suc de lamaie si piper negru, proaspat macinat. Se presara deasupra semintele de pin si se serveste salata imediat, alaturi de paine proaspata, cu coaja crocanta. TIPSURI: Daca nu aveti la indemana branza Feta, inlocuiti-o cu o telemea de oaie, capra sau bivolita.
Semintele de pin pot fi substituite cu seminte de floarea-soarelui.

NOTA : Eu am pus si cateva bobite de rodie, pentru un gust ceva mai sosifsticat...din pacate nu am avut seminte de pin, dar semintele de floarea- soarelui s-au dovedit a fi foarte bune!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata greceasca calda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta Oua pe rosii, reteta simpla si gustoasa

de Miha 9

pe 03.06 la 13:01

Reteta Muschiulet de porc cu merisoare, perfecta pentru o cina rafinata

de Miha 9

pe 03.06 la 12:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de sunca