Salata italiana de ton si orez

de mihaelar63 in Salate, 29 Dec 2019 | 5296 vizualizari

 

  De multisor imi pusesem ochii pe salata aceasta de ton cu orez.  In plus am pus si carnea aleasa de pe o bucata de peste la cuptor. A fost o adevarata bucurie a ochiului sa o prepar si a gustului sa o servesc impreuna cu musafiri dragi .

 

INGREDIENTE

  • 2 conserve ton in ulei
  • 1 bucata rondea de somn
  • 1 inima de salata verde
  • 1 lamaie -zeama
  • 2 ardei ,galben si rosu
  • 200 gr orez fiert rece
  • 100 gr masline kalamata
  • 100 gr masline verzi umplute cu migdale
  • 100 gr rosii uscate conservate in ulei masline
  • 100 gr capere in otet
  • piper negru macinat
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata italiana de ton si orez:

  1. Se taie marunt salata verde  .
  2. Se taie cubulete ardeii .
  3. Caperele se taie rondele pentru ca sunt mai mari ca maslinele .
  4.  Rosiile se taie mai marunt .
  5. Se aseaza intai orezul in bol si consecutiv se adauga restul ingredientelor pregatite .
  6. Sarati , acriti cu zeama de lamaie si piparati .
  7. Amestecati totul si mai gustati din nou .
  8. Dregeti gustul cu sare , piper sau lamie daca este necesar .
  9. Este o salata ce poate fi servita ata la temperatura camerei , cat si rece .

      Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Este o salata ce poate fi servita ata la temperatura camerei , cat si rece .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata italiana de ton si orez" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de vara cu piept de pui