Salată Nicoise

de elucubratiiculinare in Salate, 19 Sep 2012 | 7338 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru vinaigrette:
  • 2 linguri zeamă de lămâie,
  • 4 linguri ulei de măsline,
  • 1 ceapă mică tocată,
  • 1 lingură frunze de busuioc tocate,
  • 1 linguriță frunze de oregano tocate,
  • 1/2 linguriță muștar de Dijon,
  • 4 anșoa,
  • sare,
  • piper proaspăt măcinat.
  • Pentru Salată:
  • 1 cutie de ton bucăți sau o friptură de ton la grătar,
  • 2 ouă fierte tari,
  • 5 cartofi (de preferat cât mai mici),
  • 4 frunze de salată verde,
  • 2 roșii mici,
  • 1 ceapă roșie,
  • 100 g fasole verde,
  • 1 lingură capere,
  • o mână de măsline Nicoise.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată Nicoise:

Într-un mojar (sau bol) amestecăm ingredientele pentru vinaigrette. Fierbem cartofii cu tot cu coajă, iar dacă nu avem cartofi mici se taie în bucăți mai mici. Fierbem fasolea verde. Pe un platou aranjăm salata verde. Aranjăm cartofii, ceapa roșie tăiată rondele cât mai fine, roșiile tăiate, fasolea verde, măslinele și bucățile de ton. Deasupra aranjăm ouăle tăiate în sferturi și presărăm caperele. Stropim totul cu vinaigrette și servim imediat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salată Nicoise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

cristeena20 1

21.09.2012, 18:26

cred ca e fenomenala..imi plac toate ingredientele si poza arata excelent..o s ao incerc..am bagat-o la favorit

gaby_gabytza 1

23.09.2012, 22:57

Bya Ralu 1

08.02.2013, 23:16

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tortellini cu sunca si sos cremos

ieri la 18:46

Ciorbă de cartofi cu afumături

de RODIMUR 5

ieri la 17:51

Pui prajit

de xana 5

ieri la 15:06

RETETA RECOMANDATA
Salata cu ton