Salata orientala cu paste in loc de cartofi

de Merisor in Salate, 16 Aug 2012 | 17522 vizualizari

 

Este o reteta de la o colega de serviciu care nu agreeaza cartoful, am incercat-o si mi-a placut.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 punga paste(melcisori, scoici, dupa preferinte)
  • apa cat sa acopere pastele de doua ori.
  • sare
  • 1 ardei mare kapia rosu
  • 1 bucata bacon
  • 100 gr masline fara samburi
  • 2 oua fierte tari
  • 1 ceapa
  • 3 castraveciori murati
  • zeama de la o lamaie
  • maioneza
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata orientala cu paste in loc de cartofi:

Incepem cu ceapa pe care o taiem solzisori si o punem la macerat cu zeama de lamaie, sare si apa cat sa fie acoperita. Lasam asa cam o ora dupa care stoarcem de apa si punem in bolul in care lucram

Pregatim pastele: punem apa la fiet cu sare, iar cand a dat in clocot adaugam pastele si lasam sa fiarba pana se patrund. Dupa ce au fiert le rasturnam intr-o sita si le trecem pe sub jet de apa rece sa nu se lipeasca intre ele.

Ardeiul spalat, baconul le taiem felii subtiri si adaugam in bol. Maslinele fara samburi de asemeni le feliem si le adaugam peste celelalte ingrediente

Castraveciorii ii taiem tot feliute si ii lasam la scurs, nu ii stoarcem, apoi ii adaugam si pe ei in bol

Maioneza o facem dintr-un galbenus, o lingurita de mustar cu hrean si ulei cat sa iasa mai grosuta.

Punem 2-3 linguri de maioneza peste ingredientele din bol si amestecam, apoi adaugam pastele scure amestecand usor sa nu se sfarme.

Ornam cu maioneza, si cu felii de ou fiert, iar daca este maioneza mai multa o lasam pentru cei carora le place sa-si mai adauge in salata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata orientala cu paste in loc de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salată de paste colorate