Salata Primavera cu pastrav afumat

de Panacris in Salate, 8 Mar 2020 | 2217 vizualizari

 

A venit primăvara cu trufandalele ei: ceapă verde, leurdă, ridichii, spanac, usturoi, pătrunjel și m-am gândit să le combin cu suratele de toamnă: cartofi, castraveți murați și gogoșari în oțet.
Ca să  echilibrez gustul am adăugat și un file de păstrăv afumat!
Vă asigur că va deveni salata preferată de primăvară, mă rog pentru iubitorii de pește! ;) Zmeiișorii nu am reușit să-i impresionez! :D ;) Cred că dacă punea câteva bucățele de ceafă, era perfect pentru ei :D :)))
Dar, na, uite o nouă idee de salată Primavera carnivoră ;)
 
Gata cu vorba și spor la treabă! ;)

 

INGREDIENTE

  • Cartofi roșii 6 bucăți,
  • Castraveți murați 4 bucăți,
  • Gogoșari în oțet cca. 100 g,
  • Ceapă verde 6 fire,
  • Leurdă 1 legătură,
  • Pătrunjel verde 1 legătură,
  • Spanac baby cca. 100 g,
  • Ridichi roșii 1 legătură,
  • Măsline verzi fără sâmburi cca. 100 g,
  • Sare Himalaya 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • File de păstrăv afumat 100 g,
  • Ulei de măsline cca. 4 linguri,
  • Oțet din orez 2 linguri.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Primavera cu pastrav afumat:

Cartofii se fierb în coajă, în apă cu puțina sare, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit.

Eu de data asta, i-am fiert în minunatul vas Zepter ;) l-am scos la înaintare zilele astea!

Se pun cartofii, spălați și necurățați, în vasul rece, cu o lingură de apă. Se pune vasul la gătit, la foc mediu, până ce termocontrul de pe capac, ajunge la finalul zonei verzi, apoi se oprește focul, se lasă în continuare vasul acoperit, la gătit, fără sursă de încălzire, cca. 20 de minute până ce indicatorul termocontrolului, revine în zona bej.

Vasul ZEPTER, prin construcția lui unică și patentată, oferă beneficii multiple dacă este folosit așa cum trebuie. Fapul că se oprește focul când acul indicator de pe termocontrol, ajunge în zona verde, atunci baza vasului funcționează că o plită, deci economie de 60% energie.

Între timp se curăță verdețurile și se toacă mărunt. Castraveții și gogoșari în oțet se toacă cubulețe.

După ce s-au fiert cartofii și răcit, se curăță, se taie în bucățele potrivite, se pun într-o salatieră, se adaugă verdețurile tocate mărunt, măslinele, păstrăvul file, de asemenea tăiat mărunt.

Oțetul de orez se amestecă cu puțină sare și piper, uleiul de măsline, apoi se pune peste salată, se amestecă ușor până ce se combină gusturile.

Salata se poate servi după ce a stat la rece cca 10 minute.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Primavera cu pastrav afumat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

ieri la 21:01

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

ieri la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata cu leurda