Salata "Shuba"

de Lena in Salate, 7 Mai 2009 | 19508 vizualizari

 

O salata foarte buna, o fac de mai mult de 10 ani - o combinatie perfecta de ingrediente simple si ieftine. Este foarte populara in toate tarile postsovietice, se prepara la toate sarbatorile. Sper sa va placa si voua :)

 

INGREDIENTE

  • Cartofi - 2 buc
  • Morcovi - 2 buc
  • Sfecla rosie - 1 buc
  • Ceapa - 1 buc
  • Hering sarat - file(Matias) -  2 buc
  • Maioneza - 400g
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata "Shuba":

1. Se pregatesc legumele pentru salata:Cartofii se fierb in coaja impreuna cu morcovii - aproximativ 40 de min, se racoresc si se curata de coaja.Sfecla rosie se fierbe in apa, aproximativ 1 ora - se racoreste si se curata de coaja.Ceapa se curata si se spala.

2. De obicei (nu este obligatoriu), shuba se face in farfurii alungite - adica repeta oarecum forma pestelui.Puteti folosi orice farfurie frumoasa aveti in casa.

3. Primul strat de salata vor fi cartofii, care se dau prin razatoare medie. De obicei este suficient un cartof mare, sau 2 mici.

4. Se ung bine cartofii cu maioneza. Fileul de peste se taie cubulete mici. Se distribuie uniform pestele deasupra stratului de cartofi cu maioneza.

5. Ceapa se taie marunt. Inainte de a o pune in salata se poate clati cu apa fierbinte, ca sa-i ia din iutime. Se distribuie ceapa deasupra pestelui. Se unge cu putina maioneza si acest strat.

6. Peste ceapa se da prin razatoare morcovul (1-2 in functie de marime).Se unge bine cu maioneza.

7. Peste morcov se pune sfecla data prin razatoare. Se uniformizeaza si se unge bine cu maioneza.

8. Farfuria se sterge pe margini si se orneaza cu diverse chestii - verdeata, floare din morcov, ceapa, galbenus de ou, etc.

Deci ca si variatii ale salatei poate fi combinatia respectiva : cartofi + peste + ceapa + mar + morcov + sfecla

Sau: peste + ceapa + cartofi + morcovi + sfecla

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata "Shuba"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Syulkila 1

21.03.2010, 10:59

mamaaa!!!! reteta mea preferata...am amintiri din copilarie cu ea!!! este foarte, foarte gustoasa si usor de preparat .....va sfatuiesc tuturor sa o probati ! nu o sa regretati ba chiar mai mult o sa vreti sa gatiti aceasta reteta din nou

RuxyRux 1

14.11.2010, 20:39

De senzatie e salatica!

Panacris 1

28.12.2014, 17:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de ridichie neagra