Salata "Troiene"

de loredanaaa in Salate, 1 Feb 2013 | 17937 vizualizari

 

Este o salata foarte gustoasa, am facuto prima data si mi-a placut foarte mult. Merge si la o masa festiva in timpul sarbatorilor, Ingredientele sunt putine si simple, se prepara repede.De cand am incercato a devenit salata mea preferata.

 

INGREDIENTE

  • Maioneza de casa 300 g
  • Carne de pui 500 g in original se foloseste carne de porc, dar nu este obligatoriu
  • Ceapa alba 2 buc
  • Cartofi 4 buc
  • Oua 5 buc cantitatea de oua depinde de marimea salatei
  • Cascaval clasic 400 g
  • Otet de vin 1 pah
  • Usturoi 2 buc catei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata "Troiene":

Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune intr-o farfurie mai adanca si se toarna otet ca s-o acopere bine. Se lasa o jumatate de ora sa se marineze, in acest timp se fierb cartofii si ouale.

Carnea se spala si se taie bucatele marunte. Se caleste in putin ulei pana se rumeneste bine, adaugati putina sare si piper dupa gust.
Dupa ce au fiert cartofii si ouale le curatati de coaja.
Incepeti sa montati salata, folositi o farfurie plata mai mare,asa va arata mai bine. Primul strat este cel de carne, o distribuiti uniform pe toata farfuria.

Ouale se taie in jumatati.
Intr-un bol mai adanc amestecati galbenusurile de la oua cu putina maioneza, sare si usturoi pisat.
Umpleti ouale cu pasta de galbenus.
Ceapa se scurge bine de otet si se distribuie uniform peste carne                                     7
Urmatorul strat este cel de cartofi dati prin razatoare. Nivelati si distribuiti uniform.
Cartofii se ung din belsug cu maioneza.
Aranjati uniform jumatatile de oua peste salata.
Dati cascavalul prin razatoarea cea mai mica, sa fie din belsug si chiar deasupra salatei - este mai uniform asa. Puteti s-o lasati 1-2 ore sa se patrunda, dar nu este obligatoriu.
Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata "Troiene"" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de boeuf