Salau la cuptor

de mihaelar63 in Salau, 6 Apr 2020 | 5837 vizualizari

 

  Pestele proaspat este bun preparat cat de simplu. Va iesi oricum delicios. Pentru ca sunt in perioada ,,fara plita ", salaul va lua drumul cuptorului.
 

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg bucati salau proaspat
  • 6 linguri ulei masline
  • 2 lamai
  • 1 caciulie usturoi
  • 1 /2 lingurita fulgi chilli
  • 1/2 lingurita piper rosu boabe
  • sare
  • codite de ceapa verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau la cuptor:

  1. Feliile de salau proaspat se pun intr-un vas de Jena termorezistent .
  2. Nu mai scriu despre curatarea , spalarea si portionarea pestelui pentru ca sunt scutita de aceasta . Sotul meu se ocupa de aceste operatiuni .
  3. Pestele se sareaza , se stoarce zeama de la o lamaie deasupra si se condimenteaza cu fulgi de chili si boabe de piper rosu .
  4. Printre bucatile de peste se distribuie cateii de usturoi curatati si taiati mai marunt .
  5. Turnati deasupra uleiul de masline si dati tava la cuptor timp de 30 minute .
  6. Am folosit putin mai mult ulei de maslina ca de obicei pentru ca salaul este unpeste rapitor cu carnea ferma si mai uscata [fara grasimi] .
  7. Cand pestele incepe sa se rumeneasca este gata .
  8. Pentru prospetime presarati deasupra codite de ceapa verde sau frunzulite de patrunjel .
  9. Salaul se serveste cu felii de lamaie cat este cald .

 Pofta buna !

TIPS-URI

1

Am folosit putin mai mult ulei de masline ca de obicei pentru ca salaul este un peste rapitor cu carnea ferma si mai uscata [fara grasimi] .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura Sfintiilor Constantin si Elena

pe 21.05 la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

 Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

Papanasi cu branza si cocos

pe 19.05 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta rapida - Salau cu sos teryaki