Saleuri cu cartofi

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 7 Mar 2013 | 21271 vizualizari

 

Daca aveti putin piure ramas de la pranz, va invit sa il folositi pentru a face aceste saleuri delicioase!
Sunt bune de rontait cand urmariti un film bun, sunt bune de luat la serviciu, la scoala sau...daca traficul e infernal, cat timp asteptati la semafor, mai rontaiti un saleu ;)

 

INGREDIENTE

  • - 350 gr faina;
  • - 380 gr cartofi fierti (in cazul meu, erau fierti si putin copti);
  • - 200 - 250 gr unt
  • - 2 oua (1 ou in compozitie, 1 ou pentru uns deasupra);
  • - chimen;
  • - 1 lingurita de sare.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri cu cartofi:

Se fierb cartofii, se paseaza ca pentru piure si se amesteca cu 1 ou. Se amesteca cu faina, untul aflat la temperatura camerei si cu sarea.


Se intinde o foaie, se unge cu oul ramas, se presara chimenul si se taie fasii sau in ce forma dorim.


Se coc pe o tava tapetata cu hartie de copt, la cuptorul preincalzit la 220 grade, aproximativ 20-25 minute pana devin rumene.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

babi5 1

06.05.2013, 21:56

leny1975 1

13.11.2014, 18:06

cartofii sunt fierti in coaja?sau curatati si fierti ca pt piure?

Patricia Iordache 1

24.11.2014, 00:25

Eu i-am curatat de coaja si i-am pus la fiert taiati cuburi. Apoi, dupa ce au fiert, i-am pasat.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Saratele cu mix de branzeturi