Saleuri din faina mixta cu chimen si cascaval

de T I M E A in Aperitive / Garnituri, 25 Oct 2012 | 2852 vizualizari

 

Mie imi plac tare mult rontaielile, chiar mai mult ca prajiturile :). Dar fac mai rar altfel mananc prea mult.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina neagra
  • 200 gr faina alba
  • 1 ou
  • 100 gr untura
  • 140 gr margarina
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita drojdie
  • 1 lingurita cu varf sare de mare
  • Pentru uns:
  • un galbenus de ou cu 3 lingurite de lapte si un pic de sare
  • seminte de chimen
  • cascaval ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri din faina mixta cu chimen si cascaval:

Intr-un bol amestecam bine cu o lingura de lemn untura cu margarina si sarea. Adaugam oul, apoi treptat faina amestecata cu drojdia alternand cu laptele. Cand nu mai putem amesteca cu lingura de lemn, turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam cu mana pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de degete.


Lasam la dospit aprox 20 de minute.


Intindem apoi foi cat mai patrate, pe care le taiem pe lungime apoi pe latime pt a obtine saleurile. (vezi in poze)


Le ungem cu galbenusul de ou si presaram deasupra seminte de chimen sau cascaval ras dupa preferinte.


Asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit timp de aprox 10 min (depinde de cuptor), pana se rumenesc usor deasupra.


Servim cu ceai cald!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri din faina mixta cu chimen si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

T I M E A 1

26.10.2012, 10:45

Hai si tu Rhapsody

Toamna07 1

01.11.2012, 11:00

Nu refuz ca arata "bini di tat"!

T I M E A 1

01.11.2012, 11:13

Toamna sunt bune, bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort de biscuiti, cu crema de ciocolata

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Desert rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

RETETA RECOMANDATA
Sandwich tort