Saleuri din faina mixta cu chimen si cascaval

de T I M E A in Aperitive / Garnituri, 25 Oct 2012 | 4390 vizualizari

 

Mie imi plac tare mult rontaielile, chiar mai mult ca prajiturile :). Dar fac mai rar altfel mananc prea mult.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina neagra
  • 200 gr faina alba
  • 1 ou
  • 100 gr untura
  • 140 gr margarina
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita drojdie
  • 1 lingurita cu varf sare de mare
  • Pentru uns:
  • un galbenus de ou cu 3 lingurite de lapte si un pic de sare
  • seminte de chimen
  • cascaval ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri din faina mixta cu chimen si cascaval:

Intr-un bol amestecam bine cu  o lingura de lemn untura cu margarina si sarea. Adaugam oul, apoi treptat faina amestecata cu drojdia alternand cu laptele. Cand nu mai putem amesteca cu lingura de lemn, turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam cu mana pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de degete. 

Lasam la dospit aprox 20 de minute.

Intindem apoi foi cat mai patrate, pe care le taiem pe lungime apoi pe latime pt a obtine saleurile. (vezi in poze)

Le ungem cu galbenusul de ou si presaram deasupra seminte de chimen sau cascaval ras dupa preferinte.

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit timp de aprox 10 min (depinde de cuptor), pana se rumenesc usor deasupra.

Servim cu ceai cald! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri din faina mixta cu chimen si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute preparate la cuptorul cu halogen