Samosa

de gamilici in Aperitive / Garnituri, 10 Feb 2010 | 10477 vizualizari

 

Triunghiuri de foi de placinta cu umplutura - aperitiv /snacks

 

INGREDIENTE

Umplutura :

  • 10 foi de placinta ( pt. 10 triunghiuri)
  • 500g carne de vaca macinata
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 cana sos chilli / rosii
  • 1 lingurita cucurma praf
  • 1 lingurita coriandru praf
  • 2 lingurite ghimbir proaspat
  • 2 frunzulite menta tocata
  • zeama de la 1 lamaie
  • ulei , sare , piper

Asamblare : 1 ou

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Samosa:

Umplutura :

Intr-o tigaie se incaleste uleiul ,se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul , se adauga : cucurma, coriandrul,ghimbirul ,sare si piper, apoi carnea tocata si sosul de chilli /rosii. Se amesteca si se tine pe foc pana e carnea gatita.

Se indeparteaza de pe foc si se adauga zeama de lamaie si menta.

 

Asamblarea :

Se intinde o foaie de placinta pe suprafata de lucru si se indoaie pe jumatate din partea de sus si apoi din partea de jos , in asa fel incat lungimea sa fie dreapta. In coltul din stanga se pune umplutura apoi se impatureste pe latura opusa.

Cand se ajunge la sfarsit se unge capatul cu oul ca sa se inchida triunghiul.

Dupa ce sunt asamblate , se prajesc pe ambele parti in ulei.

VEZI POZE SI VIDEO : http://www.youtube.com/watch?v=xhqpLQQS57M&feature=player_embedded

TIPS-URI

1

Se poate folosi si carne de porc.

2

Nu e necesar sa se foloseasca pentru umplutura exact ce am specificat, umplutura o puteti face cum doriti.Alternativ se poate face cu legume.

3

Triunghiurile se pot face si mai micute decat le-am facut eu, pentru asta aveti nevoie de mai multe foi de placinta sa ajunga pentru umplutura.

4

Triunghiurile nu se lasa prea mult la prajit fiindca se prajesc foarte repede..eu am reusit sa fac vreo 2 prea crocante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Samosa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

madi_marin 1

10.02.2010, 13:09

sunt foarte bune, eu le-am facut si cu pui si cu legume,doar ca aveau alta forma....

gamilici 1

02.03.2010, 16:03

trebuie sa fie grozav cu pui si cu legume

FlyingRoo 1

22.04.2010, 01:05

Aceasta e o varianta occidentalizata, cu foile de placinta. In mod traditional se pac cu chapatti (faina, apa, unt clarifiat si sare). Se pot si coace in cuptor, mai sanatoase. Cele umplute cu cartof (nornali sau dulci) si praf de curry sunt superbe.

Modul acesta de impaturire este cel preferat si pentru spanakopita.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose mediteraneene