Samosa

de gamilici in Aperitive / Garnituri, 10 Feb 2010 | 5577 vizualizari

 

Triunghiuri de foi de placinta cu umplutura - aperitiv /snacks

 

INGREDIENTE

Umplutura :

  • 10 foi de placinta ( pt. 10 triunghiuri)
  • 500g carne de vaca macinata
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 cana sos chilli / rosii
  • 1 lingurita cucurma praf
  • 1 lingurita coriandru praf
  • 2 lingurite ghimbir proaspat
  • 2 frunzulite menta tocata
  • zeama de la 1 lamaie
  • ulei , sare , piper

Asamblare : 1 ou

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Samosa:

Umplutura :


Intr-o tigaie se incaleste uleiul ,se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul , se adauga : cucurma, coriandrul,ghimbirul ,sare si piper, apoi carnea tocata si sosul de chilli /rosii. Se amesteca si se tine pe foc pana e carnea gatita.


Se indeparteaza de pe foc si se adauga zeama de lamaie si menta.



Asamblarea :


Se intinde o foaie de placinta pe suprafata de lucru si se indoaie pe jumatate din partea de sus si apoi din partea de jos , in asa fel incat lungimea sa fie dreapta. In coltul din stanga se pune umplutura apoi se impatureste pe latura opusa.


Cand se ajunge la sfarsit se unge capatul cu oul ca sa se inchida triunghiul.


Dupa ce sunt asamblate , se prajesc pe ambele parti in ulei.


VEZI POZE SI VIDEO : http://www.youtube.com/watch?v=xhqpLQQS57M&feature=player_embedded

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi si carne de porc.

2

Nu e necesar sa se foloseasca pentru umplutura exact ce am specificat, umplutura o puteti face cum doriti.Alternativ se poate face cu legume.

3

Triunghiurile se pot face si mai micute decat le-am facut eu, pentru asta aveti nevoie de mai multe foi de placinta sa ajunga pentru umplutura.

4

Triunghiurile nu se lasa prea mult la prajit fiindca se prajesc foarte repede..eu am reusit sa fac vreo 2 prea crocante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Samosa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

madi_marin 1

10.02.2010, 13:09

sunt foarte bune, eu le-am facut si cu pui si cu legume,doar ca aveau alta forma....

gamilici 1

02.03.2010, 16:03

trebuie sa fie grozav cu pui si cu legume

FlyingRoo 1

22.04.2010, 01:05

Aceasta e o varianta occidentalizata, cu foile de placinta. In mod traditional se pac cu chapatti (faina, apa, unt clarifiat si sare). Se pot si coace in cuptor, mai sanatoase. Cele umplute cu cartof (nornali sau dulci) si praf de curry sunt superbe.

Modul acesta de impaturire este cel preferat si pentru spanakopita.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu maioneza