Samosa cu cartofi

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 18 Mar 2014 | 4574 vizualizari

 

Sunt foarte bune acestea

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 400g faina
  • o jumatate lingurita sare
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri apa
  • Pentru umplutura:
  • 6 cartofi medii
  • 2 linguri ulei
  • 2 fire ceapa verde taiata marunt
  • 1 lingura ghimbir razuit
  • 100 gr branza feta
  • marar verde , o jumate de legatura
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Samosa cu cartofi:

Pentru aluat,

Faina o cernem si o punem intr-un bol. In mijlocul ei adaugam 4 linguri de ulei,sarea  si apa  Framantam pana obtineti un aluat destul de  gros dar mai moale decat cel de paine .Formam din aluat o bila pe care o ungem pe deasupra cu un pic de ulei , o acoperim cu un prosop curat si o lasam deoparte pana pregatim umplutura

Pentru umplutura 

Cartofii trebuie sa ii fierbem in coaja sau curatati si taiati cubulete .Daca ii fierbeti curatati sa nu uitati sa puneti in apa putina sare .

Reteta originala spune sa fierbem cartofii in coaja, eu i-am fiert curatati si au fost oke.

Ceapa verde o tocam destul de marunt cu frunze cu tot iar ghimbirul il razuim .

Cand cartofii sunt fierti pregatim o tigaie cu 2 linguri de ulei . Vom cali foarte putin ceapa , ghimbirul si cartofii (cam 3 minute dureaza totul). Luam de pe foc si razuim branza feta peste cartofi .

Amestecam bine si gustati sa fie potrivit de sarat.

Punem deoparte acest amesteca si luam din nou aluatul.

Framantam din nou aluatul putin si forma din el 10 bile . Fiecare din ele o vom intinde cu sucitorul pana obtinem o foaie rotunda cu un diametru de 10-12 cm. Vom taia in jumate foaia si tragem un colt pana obtinem un con . Marginile le lipim , luam conul in mana si il umplem cu o lingura de cartofi . Lipim foarte bine marginile , putem apasa usor cu furculita , astfel vom avea si un aspect mai frumos.

Procedam la fel cu toate bilele .

Intr-o tigaie cu pereti mai inalti punem ulei cam de 2 degete , si cand este cald scufundam in el cate samosa ne incap, eu am pus cate 6 o data . Le rumenim pe o parte si alta , le scurgem de ulei si servim calde .

TIPS-URI

1

pentru cei care tin post se poate renunta la branza

Daca ti-a placut reteta noastra "Samosa cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sufle de ciuperci cu crutoane