Sandvis cu legume la gratar, sos Tzatziki picant cu rosii uscate la soare si branza Feta

de Satisfyyourcravings in Sandvisuri, 29 Iul 2016 | 2846 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru legume:
  • 1 dovlecel
  • cateva ciuperci mari
  • sucul de la 1 lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet balsamic
  • 2 linguri frunze oregano proaspat
  • sare, piper
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita paprika afumata
  • Pentru sosul Tzatziki:
  • 1/2 cana iaurt grecesc
  • sucul de la 1 lamaie
  • fulgi de chili (dupa gust)
  • sare, piper
  • 3 rosii uscate la soare
  • menta si marar proaspete
  • Pentru rosiile marinate:
  • cateva rosii cherry
  • frunze proaspete de menta, patrunjel, chives, busuioc si oregano
  • sare, piper
  • ulei de masline
  • Pentru servit:
  • 1 avocado copt
  • 3 chifle cu ierburi
  • frunze proaspete de busuioc, menta, oregano si flori de chives
  • branza Feta
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandvis cu legume la gratar, sos Tzatziki picant cu rosii uscate la soare si branza Feta:

Pentru legume, se amesteca uleiul cu otetul, usturoiul pisat, frunzele de oregano tocate, sare, piper, sucul de lamaie si paprika. 

Se taie dovlecelul rondele nu foarte subtiri, iar ciupercile felii. Se marineaza in mixul obtinut anterior 10-15 minute. 

Se amesteca iaurtul cu sucul de lamaie, uleiul de masline, sare, piper, rosiile uscate la soare, frunzele de menta si marar tocate, sare, piper si fulgii de chili. Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii. 

Se feliaza rosiile si se amesteca cu uleiul de masline, sare, piper si ierburile tocate. 

Se incalzeste o tigaie grill la foc mediu spre mare, apoi se aseaza legumele intr-un singur strat pe aceasta. Se gatesc 3-4 minute pe parte, pana s-au inmuiat. Se transfera pe o farfurie. 

Se taie avocado longitudinal in 2 si se indeparteaza samburele, apoi coaja. Se taie felii nu foarte groase. 

Se incalzesc chiflele, se taie longitudinal in 2, apoi se aseaza pe fiecare felii de avocado, legumele la gratar, rosiile marinate, sosul tzatziki si branza Feta, apoi se inchid sandvisurile cu bucatile de chifle ramase. 

Se servesc imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sandvis cu legume la gratar, sos Tzatziki picant cu rosii uscate la soare si branza Feta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lipie cu sunca si cascaval