Saratele

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 18 Ian 2011 | 4683 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 250 g telemea rasa
  • 250 g margarina sau unt
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita drojdie usata
  • 1 lingurita zahar
  • 3-4 linguri lapte
  • ~500 g faina
  • cascaval (pentru ras deasupra)
  • 1 ou (pentru uns)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele:

Se amesteca zaharul cu laptele caldut si se adauga drojdia. Se lasa sa stea 5 minute.


Se amesteca ouale cu untul si sarea. Adaugam drojdia dizolvata si telemeau rasa pe razatoare cu ochiuri mici. Amestecam bine pana se omogenizeaza.


Adaugam faiana si framantam un aluta nelipicos si elastic. Daca mai trebuie mai adaugam putina faina.


Acoperim si lasam la dospit 1-2 ore.


Nu va creste foarte mult.


Dupa ce a dospit rupem cate o bucata de aluat si o intindem pe masa infainata, in foaie dreptunghiulara subtire.


Taiem saratele cu taietorul zimtat.


Ungem saratelele pe masa, cu oul batut si radem cascaval pe razatoarea cu ochiuri mici. Radem direct peste saratele.


Asezam apoi saratelele in tava neunsa si dam la cuptor la foc potrivit pana se rumenesc putin.


Repetam operatiunea pana gatam tot aluatul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

gaby1980 1

31.12.2011, 11:55

foarte bune....au iesit super...

La Ancuta 1

31.12.2011, 20:42

Gaby ma bucur ca ti-au placut

Bya Ralu 1

18.08.2013, 17:38

delicioase ancuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Covrigei cu chimen si cascaval