Sarmale ca la mama

de Bucataras in Porc, 23 Dec 2016 | 1259 vizualizari

 

Reteta cu carne de porc de sarmale a... mamei lui Alex! Alex de la 1 :)

 

INGREDIENTE

  • Carne tocata de porc cu grasime – 1,5 kg
    Varza murata, fara cotor – 2 buc (mai potrivite)
    Orez bob rotund – 180 g (spalat in prealabil)
    Ceapa – 2 buc
    Coaste afumate – 350 g
    Boia dulce – 1 lingurita rasa
    Foi de dafin – 2-4 frunze
    Suc de rosii – 750 ml
    Piper boabe – 1 lingurita
    Ulei de floarea soarelui – 3 linguri
    Sare – dupa gust
    Apa – cat sa acoperim sarmalele
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale ca la mama:

1. Da ceapa pe razatoare si scurge-o de lichid.


2. Amesteca carnea cu orezul si ceapa, condimenteaza cu sare, piper si boia si da-o la frigider.


3. Portioneaza foile de varza pentru impaturire (pastreaza 3-4 frunze mai mari pentru a pune pe deasupra) – excesul de varza toaca-l pentru a-l aseza pe fundul oalei de sarmale.


4. Impatureste sarmalutele – cantitatea de carne trebuie sa fie de aproximativ 30gr de compozitie la o sarma. – ar trebui sa iasa cam 55-60 de sarmale mai micute.


5. Pune ulei la baza unei cratite/oale si aseza 3-4 linguri de varza tocata.


6. Adauga putin suc de rosii, cateva boabe de piper, cateva foi de dafin si aseza primul strat de sarmale, printre care intercaleaza o parte din coastele afumate.


7. Peste primul strat de sarmale adaugam din nou bulion, foi de dafin, piper boabe si restul de coaste; pune si apa.


8. Cand ai terminat, acopera cu un strat de foi de varza intregi.


9. Baga oala in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade, pentru cca 2 ore – 2 ore si jumatate, in functie de tipul de varza folosit;


10. Testeaza din cand in cand si cand a fiert atat varza cat si carnea, le poti manca alaturi de o portie generoasa de mamaliguta.


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale ca la mama" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

26.12.2016, 20:05

Sarmalele pregatite de mama sunt mereu cele mai bune!

noiinbucatarie 1

26.12.2016, 20:43

diaconta 1

29.12.2016, 20:53

Daca e reteta mamei,nu pot fi decat bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Tochitura cu garnitura de ciupercute si rosii cherry