Gyros cu carne de porc

de cristina1985 in Porc, 31 Ian 2018 | 9433 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Lipii:
  • 2 cani faina (de 300 ml)
  • 1/2 lg-ta sare
  • 1 lg-ta bicarbonat
  • 1/4 cana ulei
  • 1/2 cana apa
  • Umplutura:
  • 700 g pulpa porc
  • ulei floarea soarelui
  • 2 cartofi mari
  • ceapa
  • rosii
  • Tzatziki:
  • cam 400 g iaurt grecesc
  • usturoi
  • sare
  • 1-2 lg ulei masline
  • castravete
  • marar
  • Optional:
  • varza
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gyros cu carne de porc:

Pulpa de porc se taie cubulete, se caleste in putin ulei, pana devine alba. Se pune sare, se toarna apa fierbinte si se fierbe 2 ore si 30 minute. In tot acest timp se poate adauga apa (fierbinte) peste, iar la sfarsit se lasa sa se evapore, pana ramane uleiul. Se scot pe o farfurie si se pun in frigider, dupa ce s-au racit.

Se prajesc cartofii.

Am avut in frigider 1/2 varza mica si am facut o salata din ea. Am tocat-o, am pus sare si amestecat-o cu mana. Trebuie lasata 20 minute, dupa care se poate pune putin ulei si piper.

Tzatziki se prepara din iaurt grecesc cu ulei de masline, sare, usturoi, castraveti tocati marunt si marar (tocat). Se pastreaza in frigider, pana la servire.

Se taie ceapa si rosiile. Carnea se poate reincalzi, pentru a putea fi consumata.

Lipiile, sunt cele facute la shaorma. Ca masura, se foloseste o cana de 300 ml pentru ulei, apa si faina.

https://www.bucataras.ro/retete/shaorma-65551.html

Mie nu-mi plac cele cu drojdie, asa ca am facut cu bicarbonat. Sunt mai pufoase si se pot reincalzi. Va ies 4 lipii.

Pe o lipie puneti tzatziki, carne de porc, cartofi prajiti, ceapa, rosii si varza (cine doreste). Se ruleaza,cu ajutorul hartiei de copt. Ies 4 portii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gyros cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Orez cu carnita de porc la tigaie