Sarmale cu curcan si varza murata in cuib

de Rocsi in Curcan, 6 Ian 2014 | 3987 vizualizari

 

Ador sarmalutele dar pe cele de post. Mananc si cu carne dar nu cu aceeasi placere, dar de cand am descoperit sarmalele cu curcan pot sa zic ca as manca zilnic si nu m-as satura de ele. Au un gust aparte si cum le-am fiert si in vas de lut va imaginati cam cum au iesit...

 

INGREDIENTE

  • 2-3 capatani de varza murata
  • 600 gr carne de curcan
  • 4-5 cepe mari
  • 2 morcovi mari
  • 2 linguri pasta de gogosari cu kapia
  • 4-5 linguri pasta de tomate
  • 1/2 cana suc de rosii pregatit in casa
  • ulei
  • 1 cana orez
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 ou
  • sorici
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu curcan si varza murata in cuib:

Varza o punem la desarat in apa calduta. Oala de lut (in caz ca folositi una de lut) o puneti cu apa, o acoperiti si o lasati asa macar 1-2 ore.

Carnea de curcan o spalam si o dam prin masina de tocat. Curatam ceapa si o tocam marunt. Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem ceva mai mult ulei intr-o cratita la incins, inabusim ceapa, apoi morcovul. Adaugam pasta de gogosari, pasta de tomate, mai lasam 1-2 minute pe foc apoi dam cratita deoparte.

Intr-un bol punem carnea tocata, amestecul de ceapa si orezul pe care il spalam in 2-3 ape. Punem patrunjel si marar verde tocat, boiaua de ardei, sare, piper dupa gust, oul si amestecam bine, bine.

Stoarcem frunzele de varza de apa, cele mai mari le lasam intregi pentru cuiburi, restul le taiem in functie de cat de mari facem sarmalutele. Luam cate o frunzulita, punem putina umplutura, rulam sarmalutele, inchidem capetele si le asezam pe un platou. Pentru cuiburi este de preferat ca sarmalutele sa fie micute. Luam cate o frunza mare de varza, punem 4 sarmalute, 2-3 fasii de soric, apoi le impaturim bine. Pentru a sta mai bine prinse si sa nu avem surprize ca se desfac la fiert, le legam cu fasii de soric.

Aruncam apa din vasul de lut, asezam pe fund bucatele de varza si presaram putin cimbru uscat. Asezam cuiburile de sarmale, deasupra punem putina varza tocata, sucul de rosii de casa. Turnam apa pana le acoperim si le introducem in cuptor la o temperatura potrivita. Le incercam dupa vreo 3 ore si cand sunt fierte inchidem cuptorul si lasam oala acolo pana se racesc complet.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu curcan si varza murata in cuib" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (32)

Rocsi 1

06.01.2014, 21:42

Vin si eu Cris la sarmalute de post

diaconta 1

07.01.2014, 10:00

cat de bine pot sa arate mi-ai facut o pofta nebuna

Rocsi 1

07.01.2014, 11:36

Dia iti multumesc mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne de curcan