Sarmale cu mamaliguta

de nadina73 in Mancaruri cu carne, 29 Aug 2010 | 13249 vizualizari

 

Sa fiu foarte sincera la noi in ardeal ,nu se face mamaliguta cu sarmale sau piftie cu mamaliguta,si cum am tot auzit de mamaliguta cu sarmale am zis ia sa incerc si eu sa vad cum e ,minunate,au mancat si copii .

 

INGREDIENTE

  • carne de porc 500 g sau amestec cu vita
  • foi de varza murata 30 buc(eu am pus in borcan la murat )
  • sare,piper
  • 1 canita de orez
  • 1 ceapa
  • 1 cub de costita afumata-knorr -optional
  • boia dulce de ardei 1 lingurita
  • 3-4 linguri ulei
  • pasta de tomate 1 cutie
  • cimbru,marar

Mamaliguta:

  • faina de malai
  • sare
  • apa
  • Smantana
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu mamaliguta:

Se caleste ceapa in ulei 2-3 minute apoi se pune boia dulce de ardei dupa care orezul si se amesteca bine 5 minute ,dupa care am luat cratita de pe foc si am pus carnea tocata si 4-5 linguri pasta de tomate(restul de pasta de tomate se pune peste sarmalute deasupra)

Se pune cate 1 lingura din compozitia de carne in frunzele de varza si se impatura,eu dau laterale spre interior dupa care le rulez.

Se aseaza intr-o oala sau cratita cu varza tocata  foarte marunt cu cimbru si marar,iar sarmalutele eu le-am facut mici, chiar mici ,se mai aseaza feliute de slanina(daca aveti)

se pune varza tocata deasupa pe ele si pasta de bulion dizolvata cu apa.

Se pune oala la cuptor pentru  apoximativ 2 ore sau pe plita cum doriti

Mamaliguta

Se fierbe apa cu sare iar cand fierbe se pune  faina de malai si se amesteca  bine , eu am facut-o mai moale.

Cand sarmalutele  sant fierte se servesc cu mamaliguta calda si smantana .

Cu siguranta am sa mai repet aceasta reteta cu mamaliguta, prietena mea Danuta face mamaliguta cu sarmale si la ea am mai mancat  dar eu sincera sa fiu nu am facut pana acuma.

Poze mai mult nu am deoare sant de saptamana  trecuta si s-au pierdut cele ce nu era salvate in unitate

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

auroravoicu 1

30.08.2010, 11:25

Chiar acum ma apuc de treaba ca mi-e pofta rau

danis 1

30.08.2010, 12:33

ma bucur simona ca ai facut si tu si ca va plac

Adinacarla 1

05.09.2010, 01:48

preferata mea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mamaliguta cu jumari