Sarmale cu mamaliguta

de nadina73 in Mancaruri cu carne, 29 Aug 2010 | 7440 vizualizari

 

Sa fiu foarte sincera la noi in ardeal ,nu se face mamaliguta cu sarmale sau piftie cu mamaliguta,si cum am tot auzit de mamaliguta cu sarmale am zis ia sa incerc si eu sa vad cum e ,minunate,au mancat si copii .

 

INGREDIENTE

  • carne de porc 500 g sau amestec cu vita
  • foi de varza murata 30 buc(eu am pus in borcan la murat )
  • sare,piper
  • 1 canita de orez
  • 1 ceapa
  • 1 cub de costita afumata-knorr -optional
  • boia dulce de ardei 1 lingurita
  • 3-4 linguri ulei
  • pasta de tomate 1 cutie
  • cimbru,marar

Mamaliguta:

  • faina de malai
  • sare
  • apa
  • Smantana
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu mamaliguta:

Se caleste ceapa in ulei 2-3 minute apoi se pune boia dulce de ardei dupa care orezul si se amesteca bine 5 minute ,dupa care am luat cratita de pe foc si am pus carnea tocata si 4-5 linguri pasta de tomate(restul de pasta de tomate se pune peste sarmalute deasupra)


Se pune cate 1 lingura din compozitia de carne in frunzele de varza si se impatura,eu dau laterale spre interior dupa care le rulez.


Se aseaza intr-o oala sau cratita cu varza tocata foarte marunt cu cimbru si marar,iar sarmalutele eu le-am facut mici, chiar mici ,se mai aseaza feliute de slanina(daca aveti)


se pune varza tocata deasupa pe ele si pasta de bulion dizolvata cu apa.


Se pune oala la cuptor pentru apoximativ 2 ore sau pe plita cum doriti


Mamaliguta


Se fierbe apa cu sare iar cand fierbe se pune faina de malai si se amesteca bine , eu am facut-o mai moale.


Cand sarmalutele sant fierte se servesc cu mamaliguta calda si smantana .


Cu siguranta am sa mai repet aceasta reteta cu mamaliguta, prietena mea Danuta face mamaliguta cu sarmale si la ea am mai mancat dar eu sincera sa fiu nu am facut pana acuma.


Poze mai mult nu am deoare sant de saptamana trecuta si s-au pierdut cele ce nu era salvate in unitate

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

auroravoicu 1

30.08.2010, 11:25

Chiar acum ma apuc de treaba ca mi-e pofta rau

danis 1

30.08.2010, 12:33

ma bucur simona ca ai facut si tu si ca va plac

Adinacarla 1

05.09.2010, 01:48

preferata mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu carne tocata