Sarmalute cu ceapa verde si ciolan afumat

de Dea_Dea in Porc, 4 Mai 2013 | 4060 vizualizari

 

Sarmalutele sunt minunate , de fiecare data am succesc cu ele :))

 

INGREDIENTE

  • PT OPARIT AVEM NEVOIE:
  • 2 verze
  • apa
  • 2 linguri otet
  • COMPOZITIE SARMALE
  • 500 gr carne tocata de porc
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 2 linguri ulei
  • o legatura ceapa verde
  • 100 gr orez
  • marar
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • MAI AVEM NEVOIE DE :
  • ciolan afumat
  • 1 lingura pasta de rosii
  • bors magic
  • 2 linguri apa
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu ceapa verde si ciolan afumat:

OPARIREA VERZEI:

Se pune apa la clocotit cu otet, varza se curata de cotor(se scoate),Cand apa clocoteste punem varza cu golul in jos.

Varza se lasa pana frunza isi schimba culoarea in verde deschis si se inmoaie. Se scoate frunza cu frunza si se taie in 2 sau in 4 , depinde cate este de mare frunza.

COMPOZITIA:

Carnea se pune in castron, se spala orezul bine si se adauga peste carne. ntr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ceapa toacata si lasam la calit 5 minute, se adauga pasta de rosii, sare, piper, marar si cimbru , se mai lasa 2-3 minute sa se intrepatrunda aromele. Se lasa la racorit si se pune peste carne si se omogenizeaza.

Se ia frunza de varza, se pune cu lingurita compozitia de carne, se ruleaza strans, iar la final se baga capetele inauntru.

Se toaca varza se pune in fundul oalei , se pune ciolanul afumat , taiat bucati , se aseaza sarmalele si se mai pune un rand de varza tocata.

Se acopera cu apa si se pun pe foc mare pana dau in clocot , iar apoi se lasa la foc mic  1 -2 ore (depinde de varza).

Cand sunt apropate fierte se adauga bors magic si pasta de rosii diluata cu apa si se mai lasa 10-20 min ..si se stinge focul

POFTA BUNA!!

 

TIPS-URI

1

Se pot acri si cu moare de varza, sare de lamaie sau se pot lasa asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu ceapa verde si ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de Pirojki cu cartofi

de Caty 2

pe 29.01 la 13:39

Reteta de aripioare de pui picante, cu cartofi la cuptor

de Caty 2

pe 25.01 la 18:17

Reteta de aluat de foietaj cu ketchup si cascaval

de Caty 2

pe 23.01 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2019 puncte

mihaelar63

1303 puncte

mirela0911

1000 puncte

simona72

1000 puncte

Rocsi

872 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale Ardelenesti