Sarmalute cu ciuperci-post

de nadina73 in Mancaruri de post, 1 Mar 2010 | 1807 vizualizari

 

super delicioase

 

INGREDIENTE

  • 1-2 capatani de varza acra (murata)
  • 2 morcovi
  • 1/2 telina mai mica
  • 1 ceapa
  • 2 linguri vegeta naturala(reteta sylvia)
  • sare ,piper
  • 1 cana de orez
  • 1 cutie pasta de tomate(4-5 linguri se pun in compozitie )
  • 6oo-7oo g ciuperci proaspete
  • patrunjel verde
  • crenguta cimbru si marar
  • 5-6 linguri ulei de masline(3 linguri pt calit zarzavaturile)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu ciuperci-post:

Se caleste ceapa tocata cu morcovul si telina 3-4 minute,apoi se pune vegeta naturala,ciupercile tocate si se mai lasa sa se caleasca 4-5 minute. Se pun apoi 4-5 linguri pasta de tomate, orezul spalat si se mai lasa la foc mic 4-5minute.

Se formeaza sarmalutele mai mici mai mari cum doriti si se pun la fiert intr-o oala potirvita in care se pune 3 linguri de ulei de masline apoi varza tocata foarte fin si crengutele de marar si cimbru.Dupa care se aseaza de jur imprejur sarmalutele ,dupa care daca mai ramane varza o tocam si o punem peste sarmalute,apoi pasta de tomate si apa.Se fierb la foc potrivit 3 ore.

Sant delicioase,noua ne plac si reci, sant minunate

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu ciuperci-post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Bucataras Medi 1

03.03.2010, 07:54

sunt delicioase..................

danaamih 1

09.03.2010, 22:19

sunt foarte bune delicioase

nadina73 1

10.03.2010, 01:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12310 puncte

Rocsi

7860 puncte

Constelatialeu

5590 puncte

Adele

5390 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cum se toaca verdeturile
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!