Sarmalute cu dovleac

de Bucataras in Slow Cooking, 29 Sep 2015 | 1288 vizualizari

 

(timp de pregatire 60 min, timp de gatire 4 si 30 min ore, program “high”, complexitate redusa)

 

INGREDIENTE

  • Carne tocata amestec porc + vita – 800 kg
  • Orez – 80 g (spalat in prealabil)
  • Costita afumata – aprox 300 g (taiata cubulete)
  • Dovleac placintar, ras – cca 200 g
  • Ceapa rasa – 3 buc
  • Boia afumata – 1 lingurita
  • Cimbru uscat – 1 lingurita
  • Cimbru proaspat – 2 crengute
  • Foi de varza lasate la desarat – cca 15-20 buc mari
  • Varza murata tocata – 1/2 buc
  • Foi de dafin – 4-5 buc
  • Bulion – 1 cana
  • Apa clocotita pana la ¾ din capacitatea vasului
  • Sare si piper dupa gust
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu dovleac:




  • Amesteca carnea cu orezul (spalat in prealabil), dovleacul, ceapa rasa, boia afumata, cimbru uscat, sare si piper;




  • Taie foile de varza pe jumatate si incepe sa impaturesti compozitia inauntru;




  • Strange-le bine la capete;




  • La baza Crock Pot-ului 5,7 L Digital adauga o parte din varza tocata, 1 crenguta de cimbru proaspat, 2 foi de dafin, jumatate din cantitatea de cuburi de costita afumata si piper;




  • Pune apoi 3-4 linguri de bulion si intinde bine;




  • Adauga sarmalele peste;




  • Repeta procesul, iar peste ultimul strat de sarmale adauga varza tocata, bulion si apa clocotita (atata cat este nevoie pentru a atinge ¾ din volumul vasului de ceramica;




  • Seteaza timpul de 4 ore si 30 min si modul de gatire “high”;




  • Tine cont de faptul ca sarmelele se gatesc in functie de dimensiune sau de tipul de varza folosit, mai repede sau mai incet;




  • Odata gatite, serveste cu mamaliguta si smantana;





Pofta buna !




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Bya Ralu 1

29.09.2015, 21:00

reisnaor_2006 1

11.12.2015, 13:55

Panacris 1

11.02.2016, 14:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu morcovi si nuci la slow cooker Crock Pot