Sărmăluțe in foi de ștevie

de Bunica in Mancaruri cu carne, 6 Mai 2015 | 4094 vizualizari

 

Nu se putea să treacă ștevia fără să fac sărmăluțe țn foi de ștevie. Au ieșit o bunătate!

 

INGREDIENTE

  • 25-30 foi de ștevie mai mari
  • 300 g carne tocată amestec porc -vită
  • 50 g orez
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 vf linguriță condimente a la Bunica
  • 200 ml borș
  • 2 linguri suc de roșii
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sărmăluțe in foi de ștevie:

Pentru inceput pregătește foile de ștevie. 

Curăță foile de codițe, spală fiecare foaie în parte și pune-le într-un castron.

Fierbe apă cu sare și toarnă apa  peste foile de ștevie.

Lasă foile în apa fierbinte 5-6 minute, apoi scurge apa.

Pregătește carnea: sărează, piperează, condimentează.

Spală orezul și amestecă-l cu carnea.

Ia câte o foaie de ștevie pune carnea și rulează cu multă atenție.

Asează sărmăluțele într-o cratiță,toarnă deasupra uleiul, borșul și pune la fiert.

Cu 10 minute înainte de-a stinge focul pune și sucul de roșii.

Se servesc calde cu smântână.

Sunt foarte bune și reci, dacă nu este carnea grasă.

TIPS-URI

1

Atenție la rulat sărmăluțele! Foile de ștevie opărite se rup ușor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sărmăluțe in foi de ștevie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in foi de varza dulce, fierte in suc de rosii