Sarmalute in frunza de vita

de Andreea Baraboi in Porc, 28 Mai 2014 | 3180 vizualizari

 

Cine sa nu recunoasca vestitele noastre sarmalute in frunza de vie . Mancarea noastra traditionala ! Astazi mi-am propus sa gatesc aceste minunate sarmalute si au iesit delicioase. Pofta buna !

 

INGREDIENTE

  • 150 foi de vie
  • 1 kg si 300 g carne tocata porc
  • 3 cani orez
  • 4 cepe
  • 1 morcov mare
  • 300 g pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • patrunjel dupa gust
  • marar verde dupa gus
  • leustean dupa gust
  • frunze de cimbru verde
  • 2 oua
  • ulei floarea soarelui
Portii: 96
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in frunza de vita:

Intr-o tigaie adaugamu leiul, ceapa  taiata  cat mai fin posibil cu morcovul dat prin razatoare si le calim pana ceapa  devine aurie si adaugam pasta de tomate si il lasam la foc mic sa isi continue  coacerea . Spalam orezul  dupa care il lasam la scurs.Compozitia cu ceapa o lasam la racit.

Intr-un vas adaugam carnea tocata unde unim  compozitia cu ceapa si amestecam sa se incorporeze in carne. Unim  orezul, cele 2 oua si verdeata taiata marunt ,sare si piper dupa gust si amestecam bine compozitia pana ce prinde o culoare destul de  frumoasa, adica  rosiatica. 

Frunzele de  vie le lasam circa 5 min in apa clocotota pana se inmoaie putin dupa care le lasam la scurs si la racit .

Odata frunza rece incepem sa le rulam in frunza si sa le inchidem capetele. 

In oala in care punem  sarmalele la fiert pe  fundul acesteia punem frunza ramasa si cine doreste  cimbru uscat.Si incepem sa adaugam sarmalutele in cerc si tot asa.

Invelim  ultimul rand de  sarmale tot  cu frunza de  vie adaugam apa  cat curpinde si dam la fiert la  foc mic pana  gata. 

Proba se face  gustand . 

POFTA BUNA !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in frunza de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Andreea Baraboi 1

28.05.2014, 20:16

si eu la fel. poza este facuta cand sunt puse la fiert. Cand le-am terminat am plecat la plimbare si cand m-am intors erau deja savurate cu smantana si mamaliguta

deyutzky 1

28.05.2014, 20:38

foarte foartee bune!

Andreea Baraboi 1

28.05.2014, 20:40

foate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu jumări