Sarmalute in frunza de vita

de Andreea Baraboi in Porc, 28 Mai 2014 | 1186 vizualizari

 

Cine sa nu recunoasca vestitele noastre sarmalute in frunza de vie . Mancarea noastra traditionala ! Astazi mi-am propus sa gatesc aceste minunate sarmalute si au iesit delicioase. Pofta buna !

 

INGREDIENTE

  • 150 foi de vie
  • 1 kg si 300 g carne tocata porc
  • 3 cani orez
  • 4 cepe
  • 1 morcov mare
  • 300 g pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • patrunjel dupa gust
  • marar verde dupa gus
  • leustean dupa gust
  • frunze de cimbru verde
  • 2 oua
  • ulei floarea soarelui
Portii: 96
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in frunza de vita:

Intr-o tigaie adaugamu leiul, ceapa taiata cat mai fin posibil cu morcovul dat prin razatoare si le calim pana ceapa devine aurie si adaugam pasta de tomate si il lasam la foc mic sa isi continue coacerea . Spalam orezul dupa care il lasam la scurs.Compozitia cu ceapa o lasam la racit.


Intr-un vas adaugam carnea tocata unde unim compozitia cu ceapa si amestecam sa se incorporeze in carne. Unim orezul, cele 2 oua si verdeata taiata marunt ,sare si piper dupa gust si amestecam bine compozitia pana ce prinde o culoare destul de frumoasa, adica rosiatica.


Frunzele de vie le lasam circa 5 min in apa clocotota pana se inmoaie putin dupa care le lasam la scurs si la racit .


Odata frunza rece incepem sa le rulam in frunza si sa le inchidem capetele.


In oala in care punem sarmalele la fiert pe fundul acesteia punem frunza ramasa si cine doreste cimbru uscat.Si incepem sa adaugam sarmalutele in cerc si tot asa.


Invelim ultimul rand de sarmale tot cu frunza de vie adaugam apa cat curpinde si dam la fiert la foc mic pana gata.


Proba se face gustand .


POFTA BUNA !!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in frunza de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Andreea Baraboi 1

28.05.2014, 20:16

si eu la fel. poza este facuta cand sunt puse la fiert. Cand le-am terminat am plecat la plimbare si cand m-am intors erau deja savurate cu smantana si mamaliguta

deyutzky 1

28.05.2014, 20:38

foarte foartee bune!

Andreea Baraboi 1

28.05.2014, 20:40

foate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de varza acra si afumatura