Sarmalute cu afumatura

de madi_marin in Porc, 24 Dec 2010 | 5244 vizualizari

 

Pentru Craciun am preparat minunatele sarmalute cu afumatura care ne plac foarte foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne porc lucru
  • 400 g sunculita bine afumata
  • 1 varza acra buna de foi
  • 1 ceapa mare
  • orez
  • 1 cana cu suc de rosii
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • marar uscat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu afumatura:

Carnea de porc de lucru se spala bine, se sterge , apoi se toaca impreuna cu 300 g sunculita bine afumata.


Varza se desface de foi. Se pun la desarat sau daca nu e nevoie doar se trec printr-un jet de apa rece.


Ceapa se toaca marunt.


Peste carnea tocata se adauga ceapa, orezul bine spalat si scurs si condimentele. Se omogenizeaza bine amestecul, iar daca iese prea vartos se mai adauga apa.Se infasoara sarmalutele. Se pun intr-un vas cu fund mai gros si printre ele bucatele din restul de sunculita. Se mai presara cimbru si marar uscat si se acopera cu apa si eventual zeama de la varza murata. Se da vasul la cuptor pentru 2 ore, dupa care se adauga sucul de rosii si apa daca mai este nevoie si se mai lasa sa scada bine.


Se servesc calde cu mamaliguta , ardei iute si smantana.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

MIUTA 1

28.12.2010, 17:29

elena1988 1

13.03.2011, 12:14

DIANA B 1

13.03.2011, 12:16

Ce bune-s , da' ce rau imi faaaaaaaaaac

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Parjoale