Savarine

de RuxyRux in Prajituri, 19 Oct 2011 | 12179 vizualizari

 

By Dena( cu ceva modificari)....ca prea mi-au facut astazi cu ochiul si chiar nu am rezistat ispitei dulci...bune tareeeee! Multumesc Dena pentru reteta si inspiratie!
Mona( AZIZ) draga mea...ai o savarina cu dedicatie si te rog sa ti-o alegi!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 500 gr faina( reteta Denei prevede 300 gr... nu stiu cum,  eu am avut nevoie de 500 gr)
  • 4 galbenusuri
  • 7 gr drojdie uscata( 1 pliculet)
  • 150 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 50 ml ulei
  • 150 gr zahar
  • 2 plic vanilie
  • Sirop:
  • 150 gr zahar
  • 350 ml apa
  • 1 plic vanilie
  • 2 esente de rom
  • Jeleu:
  • 2 pliculete de  tort jelee( Dr. Oetker)
  • 250 ml suc rodie( pentru un rosu frumos)
  • 150ml apa
  • 2 linguri gem de capsuni
  • 2 linguri zahar
  • frisca 500 ml
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Avand forme mari mi-au iesit 8 bucati.

Am pregatit intai blatul:

Prima data am preparat maiaua, amestecand drojdia cu 1 lingura de zahar, lapte caldut( 50 ml) si 50 gr faina.

Am incalzit putin laptele am pus vanilia in el am topit si untul tot in lapte apoi in el am dizolvat zi zaharul( 150 gr).

Am amestecat apoi  faina cu maiaua, galbenusurile, laptele( cu unt si vanilie). Apoi am framantat aluatul adaugand si uleiul. A iesit un aluat frumos .

L-am modelat in forma de mingiute si l-am pus in forme lasandu-l sa creasca 15 min.

Am incins cuptorul si le-am copt la 180 grade pana s-au rumenit( 20-25 de min).

Cand s-au racit le-am decupat un capacel si le-am insiropat cu siropul caldut facut pe foc din ingredientele de mai sus( zahar, apa, vanilie si rom).

Jeleul l-am pregatit dupa instructiunile de pe plic.

Am amestecat continutul pliculetelor cu zahar apoi cu sucul, apa si gemul, amestecand continuu si l-am fiert 1 min apoi am pus din blesug pe savarine caci a iesit foarte gustos.

Si desigur le-am umplut cu frisca....

O reteta delicioasa!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (88)

Zambareata 1

27.11.2011, 21:02

vezi ca ma invat ruxy,usor cu complimentelemultumesc frumos....esti o draguta

RuxyRux 1

27.11.2011, 21:06

Cu drag

Bya Ralu 1

17.01.2012, 10:11

waw...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Savarine