Foi cu mere si crema de vanilie

de Rocsi in Prajituri, 9 Noi 2013 | 4855 vizualizari

 

De mult timp nu am mai pregatit o prajitura cu foi si creme, desi sa fiu sincera ma cam feresc de ele ca nu prea imi ies. Insa, de aceasta data, mi-am luat inima in dinti, aveam umplutura de mere pregatita si m-am gandit ca intr-o combinatie cu crema de vanilie trebuie sa iasa ceva bun. Sa va mai spun rezultatul? Senzational. O prajitura delicioasa, se topeste in gura, iar aroma de scortisoara de la mere cu cea de vanilie de la crema se combina perfect. Sa o pregatiti ca nu o sa regretati!

 

INGREDIENTE

  • Pentru 4 foi: (dimensiunea tavii 24 x 37)
  • 18 linguri apa minerala
  • 18 linguri ulei
  • 15 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de portocala
  • 700-750 gr faina
  • Umplutura de mere:
  • 1.5 kg mere
  • 1 lingura unt
  • 5-6 linguri zahar
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • Crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri de zahar
  • 3 linguri amidon
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 2 linguri unt
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu mere si crema de vanilie:

Foile:

Intr-un bol amestecam apa minerala, uleiul, zaharul, coaja rasa de portocala si invartim usor cu un tel pana se topeste putin zaharul.

Cernem faina, incepem sa punem treptat peste lichid pana obtinem o bila de aluat omogena, dar ca o plastelina sa o putem modela usor.


Impartim aluatul in 4 parti egale.


Intindem prima foaie cu sucitorul cat mai subtire.


Ungem dosul unei tavi cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam prima foaie.


O intepam cu furculita din loc in loc, o introducem in cuptorul incins pentru 10-12 minute cat se usuca putin.


Cand este gata o scoatem pe un fund de lemn sau in alta tava. La fel procedam si cu celelalte 3.


Umplutura de mere:


Spalam merele, le curatam de coaja apoi le dam pe razatoarea mare.


Topim untul intr-o cratita, adaugam merele pe care le stoarcem intre maini (sucul bineinteles ca il bem noi ;) ) si zaharul.


Lasam focul potrivit si amestecam pana se evapora tot lichidul.


La final adaugam scortisoara si le mai lasam 2 minute. Le luam de pe foc si le lasam sa se racoreasca.


Crema de vanilie:


Intr-un bol amestecam cu un tel galbenusurile cu zaharul si zaharul pudra cu pastai de vanilie.


Subtiem cu putin lapte, apoi adaugam amidonul si invartim bine sa nu fie cocoloase.


Restul de lapte il punem intr-o cratita pe foc.


Cand incepe sa clocotesca incorporam amestecul de amidon, dam focul la mic si lasam pana se ingroasa ca o budinca, dar in acest timp amestecam in ea sa nu se formeze cocoloase.


Tragem de pe foc, punem untul si amestecam pana de topeste. Aromatizam crema si cu esenta de vanilie.


Acum incepem sa asamblam prajitura: asezam prima foaie, punem jumatate din cantitatea de mere rece si o intindem cu o paleta. Asezam a doua foaie, peste ea crema de vanilie fierbinte pe care o intindem uniform, iar foaie, restul de mere si ultima foaie deasupra.


Peste prajitura punem ceva greu ( eu am asezat un fund de lemn mai mare) si dam la rece peste noapte.

Foile se vor inmuia, aromele se vor imbina, iar prajitura o sa va placa la nebunie!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

Dana Cristea - pusikmea 1

11.11.2013, 10:48

Wow!!!!!!!!!!!! Arata fantastic!!!!

Rocsi 1

11.11.2013, 15:54

Dana multumesc mult

bianca92 1

13.11.2013, 22:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Ambasador"