Scones

de simona72 in Dulciuri, 23 Apr 2013 | 2928 vizualizari

 

Am gasit reteta intr-o revista cu urmatoarea explicatie:sunt traditionale bucatariei scotiene, se fac dulci si sarate, dar eu am ales varianta dulce, servite cu dulceata, nutella s-au miere dupa preferinte, alaturi de o cana de ceai s-au lapte.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 70 gr unt
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 50 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scones:

Am facut rapid aluatul la robot in felul urmator:am pus faina, praful de copt,sarea si untul rece taiat cubulete in vasul robotului si le-am amestecat putin. Oul batut cu laptele le-am pus peste faina, am amestecat din nou, am pus zaharul si vanilia, am mai amestecat putin, iar apoi am rasturnat tot aluatul pe masa infainata si am framintat usor aluatul pina devine compact. L-am pus in folie alimentara si l-am dat pt o ora la frigider. Pe masa infainata am intins o foaie groasa de aprox. 0,5 cm , iar cu ajutorul unei forme rotunde am taiat cerculete. Le-am pus in tava tapetata cu hirtie de copt si le-am dat la cuptorul incins la 150 grade pt 15 minute.

Le-am lasat sa se raceasca si cu ajutorul unei pensule de bucatarie am indepartat surplusul de faina de pe ele. Le-am savurat cu dulceata de smochine alaturi de o cana de ceai.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scones" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tagliatelle cu ton si hribi
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu scortisoara