Sirop de capsuni

de Constelatialeu in Dulciuri, 1 Iun 2013 | 22644 vizualizari

 

Este primul an cand fac,am citit mai multe retete si pana la urma am adaptat cum am crezut eu de cuviinta.Treaba asta cu siropul e ca atunci cand iti vine sa te scarpini si nu nimeresti locul...e migalos dar bun...

 

INGREDIENTE

  • 3 kg capsuni bine coapte
  • 2 kg zahar
  • 1 l apa
  • 1/2 lingurita sare de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de capsuni:

Curatam capsunile si le spalam,le punem in blender si le strivim,adaugam 1 l apa si amestecam bine.Intr-un tifon punem cca o cana si incepem sa stoarcem zeama cat putem de mult.Din 3 kg capsuni zdrobite si 1 litru apa am scos 3 l zeama.Aceasta zeama cu 2 kg de zahar le-am pus la fiert si le-am scazut pana mi-au ramas cca 2,200 l sirop. Cand e apropae gata adaugam sarea de lamaie.L-am pus cald in sticle si apoi am acoperit sticlele cu un prosop.

Se lasa asa pana se racesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Hotdog de casa

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

Negresa pufoasa cu glazura de ciocolata reteta simpla si gustoasa

pe 15.06 la 14:14

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Sirop de capsuni