Sirop de trandafiri

de elucubratiiculinare in Sirop / Compot, 31 Mai 2012 | 5869 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g petale de trandafiri de dulceață,
  • 50 g petale de trandafiri de dulceață (roșii),
  • 1 kg zahăr,
  • 1/2 linguriță sare de lămâie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de trandafiri:

Avem nevoie de trandafiri speciali care se folosesc și la dulceața de trandafiri.


Se freacă 200 g petalele de trandafiri de dulceață cu sare de lămâie și se storc printr-un tifon. Peste petalele stoarse adăugăm 750 ml apă și se storc din nou. Lichidul obținul de la prima stoarcere cât și de la cea de a doua, se pune cu zahărul la fiert. Când este scăzut ca o dulceață, este gata.


Pentru o culoare foartă frumoasă, rubinie, vom freca 50 g petale de trandafiri roșii cu puțină sare de lămâie și se storc, zeama obținută adăugându-se la sirop. Se mai dă un clocot și se ia de pe foc.


Siropul se pune în sticle care se închid ermetic și se păstrează în cămară. Servim ca suc diluând siropul cu apă plată sau minerală.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Sim0na 1

31.05.2012, 21:15

N-am baut niciodata, dar tare aromat cred ca este...

Mihaela11_jo 1

01.06.2012, 09:06

Foarte aromata

elucubratiiculinare 1

01.06.2012, 14:48

jolygina, apar in toate pozele mele pupici

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sirop de trandafiri cu vanilie