Sirop de trandafiri cu vanilie

de laura_n in Sirop / Compot, 19 Iun 2014 | 4336 vizualizari

 

Va marturisesc de la bun inceput, a fost prima data cand am facut sirop de trandafiri.
Nu ar fi fost o alegere voluntara, insa in gradina mamei soacre, creste un trandafir atat de parfumat, incat m-am lasat cucerita de parfumul lui.
Am trecut la treaba, am spalat petala cu petala, am inspirat parfumul lui natural. Si in final, i-am "transferat" aroma intr-un sirop foarte gustos.

 

INGREDIENTE

  • petale de trandafiri
  • 3 l apa plata
  • 1 kg zahar
  • 1 pastaie vanilie
  • Cantitatea de petale nu o pot preciza, dar ca idee, am avut o sacosa mica plina, cred ca in jur de 30- 40 de trandafirei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de trandafiri cu vanilie:

Rupem si spalam petalele de trandafir. Le punem intr-o oala mare. Adaugam 3 l apa. Punem la fiert. Lasam sa fiarba. O sa vedeti ca petalele isi pierd culoarea, transferandu-se asupra lichidului. Scurgem apa de flori, adaugam zaharul si amestecam cu o lingura. Punem la loc, pe foc si lasam sa fiarba.

Despicam o pastaie de vanilie, scoatem cu atentie semintele si le punem peste sirop. Lasam sa fiarba la foc mediu, cam o ora, o ora si jumatate. O sa vedeti ca siropul incepe sa capete consistenta. Dupa ce a fiert suficient, dam deoparte si lasam un pic sa se raceasca, apoi il transferam in recipiente de sticla si depozitam la rece.

TIPS-URI

1

atentie! exista un soi de trandafir extrem de parfumat, special pentru conservat, ex. dulceata, sirop). Nu folositi trandafiri olandezi :)))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de trandafiri cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

laura_n 1

21.06.2014, 17:20

da, Simo! exact asa am patit si eu, tot cu dulceata de trandafiri cumparata. Avea un gust intens, clar plin de chimicale, dar si gretos in acelasi timp. Ei, alta e treaba cu preparatul in casa. Este delicat parfumul, iar gustul este ponderat, nicidecum gretos sau intens!

laura_n 1

21.06.2014, 17:21

multam frumos tuturor, va recomand cu toata inima siropul!

xana 1

28.06.2014, 11:29

Ce bun trebuie sa fie! si ce prezentare frumoasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sirop de trandafiri