Sirop din flori de soc si lamaie

de babi5 in Bauturi, 16 Mai 2013 | 7703 vizualizari

 

Am primit reteta de la o colega de-a surorii mele. Pentru mine este ceva inedit, nu l-am mai facut si vreau sa va spun ca din greseli omul invata. Lamaia trebuie pusa la finalul fierberii nu la inceput cum mi s-a spus, fiindca diminueaza gustul de soc si persista mai mult cel de lamaie si se amaraste. Lamaia o tinem in apa pana o vom pune in sirop. Siropul a iesit bun, dar la al meu v-am zis persista gustul de lamaie si este un picut amarui, datorita faptului ca am pus lamaia la inceputul fierberii. Dar tot raul inspre bine, am confiat lamaia si am si lamaie confiata pentru prajituri. Pup si spor la treaba.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg zahar
  • 1 l apa
  • 3 lamai
  • 7 flori de soc
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din flori de soc si lamaie:

Intr-o oala punem apa si florile de soc la fiert. Dupa fierbere strecuram si adaugam zaharul, punem din nou la fiert si lasam sa fiarba pina devine siropos. Adaugam apoi lamaile, in prealabil bine spalate si taiate felii, si mai lasam sa fiarba.


Punem in sticle in prealabil sterilizate. (Nu folositi sticle de plastic )

 

TIPS-URI

1

Se serveste cu apa minerala sau plata cu cuburi de gheata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din flori de soc si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

babi5 1

17.05.2013, 09:30

da Rocsi este chiar bun dar ,are mai ult gust de lamie decit soc fiindca lamia trebuia adaugata aproape la terminare eu la reteta care am primito de la o colega a surori mele asa indica si am concluzionat ca trebuieste adaugata lamii la sfirsi pup fata

Alexa13 1

18.05.2013, 15:47

babi5 1

18.05.2013, 17:32

Pup pe Alexa 13 multumesc de apreciere

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

RETETA RECOMANDATA
Sirop de soc