Sirop din flori de soc si lamaie

de babi5 in Bauturi, 16 Mai 2013 | 9730 vizualizari

 

Am primit reteta de la o colega de-a surorii mele. Pentru mine este ceva inedit, nu l-am mai facut si vreau sa va spun ca din greseli omul invata. Lamaia trebuie pusa la finalul fierberii nu la inceput cum mi s-a spus, fiindca diminueaza gustul de soc si persista mai mult cel de lamaie si se amaraste. Lamaia o tinem in apa pana o vom pune in sirop. Siropul a iesit bun, dar la al meu v-am zis persista gustul de lamaie si este un picut amarui, datorita faptului ca am pus lamaia la inceputul fierberii. Dar tot raul inspre bine, am confiat lamaia si am si lamaie confiata pentru prajituri. Pup si spor la treaba.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg zahar
  • 1 l apa
  • 3 lamai
  • 7 flori de soc
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din flori de soc si lamaie:

Intr-o oala punem apa si florile  de soc la fiert. Dupa fierbere strecuram si adaugam zaharul, punem din nou la fiert si lasam sa fiarba pina devine siropos. Adaugam apoi lamaile, in prealabil bine spalate si taiate felii, si mai lasam sa fiarba.

Punem in sticle in prealabil sterilizate. (Nu folositi sticle de plastic )

TIPS-URI

1

Se serveste cu apa minerala sau plata cu cuburi de gheata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din flori de soc si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

babi5 1

17.05.2013, 09:30

da Rocsi este chiar bun dar ,are mai ult gust de lamie decit soc fiindca lamia trebuia adaugata aproape la terminare eu la reteta care am primito de la o colega a surori mele asa indica si am concluzionat ca trebuieste adaugata lamii la sfirsi pup fata

Alexa13 1

18.05.2013, 15:47

babi5 1

18.05.2013, 17:32

Pup pe Alexa 13 multumesc de apreciere

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gogosari in otet, la rece
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete din cartofi cu mozzarella

ieri la 20:57

Supa crema cu legume si carne de pui

pe 18.10 la 19:24

Gogosari in sos de mustar

pe 18.10 la 18:42

RETETA RECOMANDATA
Sirop din fructe de soc