Slanina fiarta cu usturoi, boia si piper

de Mutulica in Aperitive / Garnituri, 28 Oct 2016 | 13646 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • sunca ( slanina de porc )
  • o capatana de usturoi
  • 2 linguri de boia de ardei ( amestec dulce cu iute )
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • un pahar de tuica
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina fiarta cu usturoi, boia si piper:

Sunca se taie in bucati astfel incat sa incapa in oala. Se toarna apa cat sa acopere bucatile de sunca si apoi adaugati  o capatana de usturoi curatata, o lingura de piper (eu am pus macinat pentru ca nu stiu unde tine nevasta-mea piperul boabe) si doua linguri de boia. Puteam sa pun si niste frunze de dafin , dar n-am stiut ca avem.

Daca sunca pe care vreti sa o fierbeti nu a fost sarata in prealabil puteti sa puneti in compozitia de fiert si o lingura de sare. Fierbeti sunca cu capacul pus pe oala pana cand furculita intra cu usurinta in sunca (atentie mare sa nu exagerati caci sunca va deveni gelatinoasa!) apoi o lasati sa se raceasca tot in oala acoperita ca sa ia cat mai mult din savoarea condimentelor. Cand bucatile de sunca s-au racit  le scoateti din oala, le puneti putin la uscat si le pudrati cu boia.Va doresc sa fiti sanatosi, sa aveti pofta si o tuica buna! 

TIPS-URI

1

Timpul de fierbere depinde de cat de tare este soriciul

Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina fiarta cu usturoi, boia si piper" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Mutulica 1

06.11.2016, 14:20

Saru-mana !

LutaCaba 1

12.12.2018, 00:08

daaa.... merge afumata dupa??? asa oleak!!

Mutulica 1

12.12.2018, 08:06

Cum sa nu!Toate cele bune!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Drob de vinete