Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Ananasul (Ananas comosus) este un fruct comestibil carnos, cu gust dulce-acrisor si foarte aromat. Contine acid citric, acid malic, vitaminele A, B, B1 si C cat jumatate din fructul unei portocale. Totodata, contine o drojdie si un ferment digestiv (bromelina) care digera in cateva minute de 1000 de ori greutatea ei de proteine si care este comparata cu pepsina si papaina. Totodata, ananasul contine deopotriva betacaroten, iod, magneziu, mangan, potasiu, calciu, fosfor, fier, sulf si saruri minerale.
Kiwi este fructul cu cele mai multe substante nutritive din categoria fructelor importante. Kiwi contine mai multa vitamina C decat o portocala.
Kiwi contine o gama larga de substante nutritive:
· luteina, o substanta care este apreciata din ce in ce mai mult pentru eficacitatea ei in reducerea riscului de aparitie a cancerului, a bolilor de inima si in prevenirea cataractei. Kiwi e considerat a fi, dupa porumb, fructul cu cea mai bogata sursa de luteina.
· toate tipurile de fibra care protejeaza impotriva bolilor de inima, a diabetului, cancerului etc.
· cupru - mineral cu rol vital in procesul de crestere a copiilor pentru ca ajuta la intarirea oaselor, la dezvoltarea creierului si la construirea sistemului imunitar.
· potasiu - mai mult decat bananele. Potasiul ajuta la functionarea eficienta a inimii si are rol semnificativ in controlul presiunii arteriale.
· magneziu, fier, calciu, acid folic, crom.
· vitamina A, vitamina B6, vitamina C, vitamina E
Semintele de Kiwi sunt cele ce incorporeaza toti nutrientii: proteine, vitamine, minerale.
Din punct de vedere nutritional, o banana contine circa 100 kcal, 30 de grame de carbohidrati si 1 gram de proteine. Nu furnizeaza grasimi, colesterol si sodiu. Iar lista vitaminelor si mineralelor care pot fi preluate din banane (dintr-o cantitate de 100 de grame) este cu siguranta impresionanta:
Vitamina B6: 5 mg;
Mangan: 3 mg;
Vitamina C: 9 mg;
Potasiu: 450 mg;
Fibre alimentare: 3 g;
Proteine: 1 g;
Magneziu: 34 mg;
Acid folic: 25 mcg;
Riboflavina: 1 mg;
Niacina: 8 mg;
Vitamina A: 81 UI;
Fier: 3 mg.
Nu doar gustul placut al bananelor le recomanda pentru a fi incluse in alimentatie cat mai des. Oamenii de stiinta si cercetatorii deopotriva au descoperit numeroase proprietati terapeutice ale bananelor, demne de luat in seama de consumatori.
Mai multe informatii gasiti aici:
https://ro.wikipedia.org/wiki/Ananas
https://ro.wikipedia.org/wiki/Kiwi_(fruct)
http://www.sfatulmedicului.ro/Diete/cele-12-minuni-ale-bananelor-pentru-sanatate_14407
Felia groasa de ananas se scobeste cu o lingura pentru a scoate miezul si sucul din ea. Acestea se dau apoi prin blender si se toarna in doua pahare.
Fructele de kiwi se curata de coaja, se clatesc cu putina apa si se maruntesc la blender. Se toarna apoi in pahare, peste sucul de ananas.
Bananele se decojesc, se rup si se maruntesc la blender impreuna cu apa plata. Se toarna apoi in pahare.
Smoothie-ul cu ananas, kiwi si banane se serveste imediat.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola