Snitele de pui cu spanac- spinacini

de mihaelar63 in Mancare copii, 25 Iul 2019 | 448 vizualizari

 

,,Meniu copii""
 Spinacini este o reteta din bucataria italiana. Mi-a placut mult ideea de piept de pui cu spanac, sub forma de snitele. Aceste snitele se pot praji si in ulei, dar am ales eu varianta mai sanatoasa si mai hipocalorica de coacere la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept pui fara os si piele
  • 200 gr spanac tocat [congelat]
  • 150 gr pesmet
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe verzi
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper
  • rosii si rucola pentru servit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitele de pui cu spanac- spinacini:


  1. Pieptul de pui se taie cubulete si se toaca. Eu am folosit robotul pentru aceasta.

  2. Ceapa verde, usturoiul, patrunjelul se curata, se spala si se toaca grosier.

  3. Mixati si verdeturile cu robotul.

  4. Dezghetati spanacul si-l scurgeti daca are exces de lichid.

  5. Se amesteca carnea de pui, verdeturile, spanacul cu sare, piper si doua linguri de pesmet.

  6. Intr-un bol bateti ouale spuma si sarati usor.

  7. Pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt.

  8. Cu mainile umezite formati din compozitia de carne cu spanac mici bile.Turtiti bilele de carne intre palme pentru a avea forma aproximativa a unui snitel.

  9. Snitelele spinacini se dau prin oul batut si apoi prin pesmet.

  10. Am obtinut 10 spinacini peste care am pulverizat ulei de masline.

  11. Se coc snitelele la cuptor timp de aproximativ 10 minute pana incep sa se rumeneasca.

  12. Atentie nu le lasati prea mult sa nu fie prea uscate.

  13. Serviti spinacini insotite de garnitura preferata sau de salata de cruditati preferata.


Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Spinacini sunt bune cu garnitura, ca fel principal dar si ca gustare de pus la pachetel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele de pui cu spanac- spinacini" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Gherca Daniela 1

26.07.2019, 09:05

Ancutsa 1

27.07.2019, 14:55

O bunatate!

Rocsi 1

28.07.2019, 21:37

Acum incep si eu ca si Cleme: fara spanac nu aveti? ))

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Oua umplute cu pate de casa
  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Vinete aperitiv

de RODIMUR 7

ieri la 20:03

Gem de gutui cu lavanda

ieri la 16:45

Supa gulas la slow cooker Crock Pot

de katty 6

pe 19.10 la 19:48

Desert tort cu crema de mascarpone cu frisca si afine

de RODIMUR 7

pe 19.10 la 13:36

RETETA RECOMANDATA
Sweet Arpacas