Snitele de pui cu spanac- spinacini

de mihaelar63 in Mancare copii, 25 Iul 2019 | 789 vizualizari

 

,,Meniu copii""
 Spinacini este o reteta din bucataria italiana. Mi-a placut mult ideea de piept de pui cu spanac, sub forma de snitele. Aceste snitele se pot praji si in ulei, dar am ales eu varianta mai sanatoasa si mai hipocalorica de coacere la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept pui fara os si piele
  • 200 gr spanac tocat [congelat]
  • 150 gr pesmet
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe verzi
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper
  • rosii si rucola pentru servit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitele de pui cu spanac- spinacini:

  1.  Pieptul de pui se taie cubulete si se toaca. Eu am folosit robotul pentru aceasta.
  2. Ceapa verde, usturoiul, patrunjelul se curata, se spala si se toaca grosier.
  3. Mixati si verdeturile cu robotul.
  4. Dezghetati spanacul si-l scurgeti daca are exces de lichid.
  5. Se amesteca carnea de pui, verdeturile, spanacul cu sare, piper si doua linguri de pesmet.
  6. Intr-un bol bateti ouale spuma si sarati usor.
  7. Pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt.
  8. Cu mainile umezite formati din compozitia de carne cu spanac mici bile.Turtiti bilele de carne intre palme pentru a avea forma aproximativa a unui snitel.
  9. Snitelele spinacini se dau prin oul batut si apoi prin pesmet.
  10. Am obtinut 10 spinacini peste care am pulverizat ulei de masline.
  11. Se coc snitelele la cuptor timp de aproximativ 10 minute pana incep sa se rumeneasca.
  12. Atentie nu le lasati prea mult sa nu fie prea uscate.
  13. Serviti spinacini insotite de garnitura preferata sau de salata de cruditati preferata.

            Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Spinacini sunt bune cu garnitura, ca fel principal dar si ca gustare de pus la pachetel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele de pui cu spanac- spinacini" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Coaste de porc glazurate
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Mini snitele crispy, cu fulgi de porumb

de oanapl 7

ieri la 22:17

Piept de pui cu gogosari in sos

de Rocsi 9

ieri la 19:15

Cartofi cu sunculita, gratinati

ieri la 18:25

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu branza si visine