Snitele gratinate cu rosii, vinete si Cheddar

de mihaelar63 in Pui, 24 Feb 2020 | 1980 vizualizari

 

   Am vazut aceasta reteta pe la rusoaice si mi-a placut mult . Dupa doua zile am si experimentat . Am folosit branza  maturata Cheddar , pentru ca de aceasta am avut la indemana . In plus fata de reteta am schimbat condimentarea si modul de folosire al branzei . Am razuit intre snite, rosii si vanata pentru a avea mai multa aderenta .  Sunt foarte incantata de rezultat si gust . O sa mai prepar reteta schimband ingrediente si  cu carne de porc sau dovlecel .

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati piept de pui far oase sau piele
  • 2 oua
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura mix oglio, alio e peperoncino[ patrunjel, usturoi, ardei iute-uscate ]
  • 4 linguri faina alba de grau
  • 8 linguri pesmet .
  • ulei pentru prajit
  • 1-2 vinete mici
  • 4 rosii
  • 150 branza maturata Cheddar
  • frunzulite de busuioc verde
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitele gratinate cu rosii, vinete si Cheddar:

  1. Carnea de pui se spala temeinic si se tamponeaza de excesul de umiditate .
  2. Fiecare bucata de piept se im parte in 4 felii.
  3. Pieptul de pui fiind foarte delicat se bate cu batatarul de snitele , cu grija sa nu se rupa .
  4. Nu am folosit tehnica baterii intre doua folii pentru ca nu am dorit sa obtin felii foarte subtiri .
  5. Condimentati cu sare , piper si mixul de oglio , alioe peperoncino .
  6. Buctile de pui se dau prin faina , ouale batute cu lapte si putina sare , apoi prin pesmet .
  7. Prajiti aceste snitele pe ambele parti  in tigaia cu ulei incins .
  8. Nu este nevoie sa prajiti temeinic pana la rumenire . , snitelele vor mai fi coapte impreuna cu rosii si vinete .
  9. Vinetele se spala , se curata doar cateva fasii .
  10. Incercati sa taiti felii subtire de vanata cam de marimea celor de snitel .
  11. Feliile de vinete ,sarate ,se ung cu foarte putin ulei si se prajesc pe ambele parti  in tigaie teflonata .
  12. Evitati prajirea vinetelor in baie de ulei pentru ca acestea il  vor absorbi prea mult .
  13. Spalati , feliati si sarati rosiile .
  14. Transferati snitelele in tava   tapetata cu hartie de copt.
  15. Peste fiecare snitel  razuiti Cheddar , puneti o felie sau doua de vinete , razuiti din nou branza si asezati cate doua felii de rosii .
  16. La sfarsit razuit Cheddar din belsug si dati tava la gratinat la cuptor timp de 10 minute .
  17. La servire incheiati din nou cu Chedar -pentru aspect frumos .
  18. Garnisiti cu frunzulite de busuioc verde .
  19. Serviti aceste snitele gratinate cu garnitura preferata .
  20. Eu am folosit ca garnitura , fasolea verde cu porumb  dulce :https://www.bucataras.ro/retete/fasole-verde-frantuzeasca-cu-porumb-dulce-92441.html

TIPS-URI

1

In plus fata de reteta am schimbat condimentarea si modul de folosire al branzei . Am razuit intre snite, rosii si vanata pentru a avea mai multa aderenta .

2

Alegeti pesmet granulat de calitate .

3

Este un preparat aspectuos care poate fi transportat cu usurinta . Eu l-am impachetat in folie de aluminiu si am servit colegii la serviciu .

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele gratinate cu rosii, vinete si Cheddar" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor

pe 03.12 la 13:40

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

pe 01.12 la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

pe 01.12 la 17:38

Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

pe 01.12 la 16:23

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

pe 01.12 la 15:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Turta dulce
Mi-a facut cu ochiul aceasta turta dulce pe blogul Bucatarului maniac si pana nu am facut-o nu m-am lasat :-), ca prea i-a facut reclama.
Turta dulce
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
,, Bunatati pentru Craciun " Colindatorii cei mari au adus si doi copii cu ei. Copiii nu erau in plan :D Vorbesc despre planificarea meniului.
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
RETETA RECOMANDATA
Snitele din piept de pui in crusta de susan